Nattthauern - Resultater 2018

Postet av Hauern den 30. Jan 2018

185 deltakere fullførte Natthauern i supre forhold. Nærmere 50 etteranmeldte på start sørget for deltakerrekord og stor stemning både før, underveis og etter løpet.

Vegard Myklemyr og Carina Kristiansen vant henholdsvis herrer og damer Senior Ski.

Pål Møller hadde beste tid på sykkel og Emily Benham-Kvåle vant som eneste dame kvinneklassen på sykkel.

Komplett resultatliste ligger på: Natthauern resultater 2018



Stor påmelding til Natthauern

Postet av Hauern den 30. Jan 2018

Det er nå 114 forhåndspåmeldte til Natthauern på ski og 31 på fatbike. Trimklassen på ski har vist seg å være et svært populært alternativ og bidrar stort til å få flere skiløpere ut i løypene. Vi takker Gården Bootcamp for innspill og god markedsføring.

Løypene er harde og fine og det er meldt om supre forhold med to-tre minusgrader og lettskyet oppholdsvær. Både felleski og tørrvoks vil gi solid feste i kveld. Husk å betale parkering før dere kjører opp til Landfalltjern og tenk på at det kan være glatt i det bratteste partiet.

Det er også mulig å etteranmelde seg på start fram til klokken 18:00. Starten på ski går 18:30. Fatbike 19:30.

God tur!



Spiralrennet avlyses

Postet av Hauern den 29. Jan 2018

Strømbrudd på grunn av trær som har falt over ledningene. Bilde fra Dagsavisen 25.1.18

Spiralrennet må dessverre avlyses grunnet kabelbrudd i lysløypeanlegget rundt Spiralen. Etter en siste befaring i dag at det klart at det ikke lar seg gjøre å utbedre skadene på lysanlegget slik situasjonen er nå. Skogforvalter Bjørn Ringstad rapporterer om 3-4 kabelbrudd, som bla påvirker løypa rundt Villåsen (3km-traseen). I tillegg er enkelte av lysmastene skadet i fundamenteringen slik at elektrikere ikke får klatre i mastene før disse er sikret (dvs, tidligst til sommeren).

Alle andre arrangementer i Thorleif Haug Skifestival går som planlagt.



Starten på Natthauern forskyves til 18:30

Postet av Hauern den 12. Jan 2018

Startskuddet på Natthauern går kl 18:30 tirsdag 30. januar. Dette for å gi løperne litt bedre tid til å gjøre seg klare til skirenn etter jobb. Samtidig introduserer vi en egen trimklasse for de som vil gå uten å kjenne på presset av å konkurrere. Tilbudet til løperne vil være det samme som de som går på tid og startkontingenten vil være den samme, men man trenger ikke skilisens for å delta.

Startskuddet for Natthauern på Fatbike går kl. 19:15.



Natthauern med Gården Bootcamp

Postet av Hauern den 7. Jan 2018

Sammen med en flott gjeng fra Gården Bootcamp testet vi hele traseen til Natthauern torsdag kveld. I lett snøvær og et par minusgrader ble det en bra gjennomkjøring, selv om enkelte opplevde noe kladder under skiene. Blå ekstra gav akkurat nok feste uten alt for mye kladder, men felleski viste seg å være et vel så godt alternativ på dette føret.

Damene (og et par herrer) fra Gården Bootcamp har med et par unntak aldri gått Natthauern, eller Hauern tidligere, og hensikten med gjennomkjøringen var å bli kjent med traseen og oppmuntre til deltakelse på et av vinterens mest stemningsfulle skirenn. Skirenn handler for de aller fleste ikke om å vinne, men om å være med i et fellesskap hvor trening, helse og samhørighet står i sentrum. Her møter man andre med samme lidenskap for friluft og trening, alle med sine egne personlige mål.

Løypa på 12km starter på parkeringsplassen ved Landfalltjern og går rundt vannet opp til Landfallhytta. Vi gikk deretter forbi Myrdammen, Ballklubbhytta og Steinkjerringa opp til Tverken. Videre fortsatte vi ned forbi Sportskapellet og tok til høyre mot Goliaten. Etter Lommetjern tok vi til venstre i løypekrysset sør for Marivann og fulgte den nye Kamstrupløypa over Langemyr og tilbake til hovedløypa mellom Tverken og Landfalltjern. Terrenget her er helt magisk i skinnet fra hodelyktene og det småkuperte landskapet innbyr til stadige tempovariasjoner. Vi fulgte hovedløypa ned til Landfalltjern. På renndagen vil det også kjøres en liten sløyfe ut på tjernet som svinger opp igjen til servicebygget på parkeringsplassen hvor målstreken vil være. Med fakler på vannet de siste hundre meterne blir det garantert flott stemning.

Latteren satt løst hos gjengen fra Gården Bootcamp og vi håper å se mange av dere både i Natthauern 30. januar og i Hauern 4. februar. Takk for turen!