Postkort-Hauern også i 2021?

Postet av Hauern den 1. Nov 2020

Vi hadde flaks i 2020 og fikk arrangere skirenn den ene helgen i vinter det var gode snøforhold, solskinn og ingen Corona. Vi har trua på at vi skal få til dette også i 2021 og har nå åpnet for påmelding. Vinneren fra 2020, Roy-Arne Tollefsen er allerede påmeldt. Det samme er alle som kom på pallen i Hauerntrippelen.

Vi feirer at Hauern i 2021 arrangeres for 50. gang! For å markere dette utvider vi løypa til 50 km og inviterer alle til å melde seg på før 1. desember for kr. 500.

Hauern går alltid første helgen i februar og er seedingrenn til Birken, Vasaloppet og Holmenkollmarsjen. Man velger selv om man vil gå på tid, eller i trimklassen som en del av Thorleif Haug Marsjen. Det er også mulig å gå halve distansen med og uten tidtaking for de som synes 50km blir for langt.

Merk at vi hele tiden vil følge gjeldende retningslinjer fra Folkehelseinstituttet og kommunene når det gjelder smittevern og restriksjoner. Det vil derfor være et begrenset antall startnumre tilgjengelig. På Hauernløpet i høst måtte vi si nei til flere som meldte seg for seint, så det kan være lurt å være tidlig ute med påmeldingen.


0 Kommentar

Hauern 2020 oppsummert

Postet av Hauern den 17. Okt 2020

Vi hadde på lørdag 26. september gleden av å ta i mot nesten 200 løpere på Spiraltoppen til årets siste Hauernarrangement. Selv med 50 mm regn natt til lørdag og strenge Corona-tiltak ble det et vellykket arrangement og tilbakemeldingene fra deltakerne er udelt positive. De skryter av løypa som de syns er både tøff og krevende, spesielt i år hvor det var ekstra vått og de måtte vasse med vann langt opp på leggene i en av motbakkene. I tillegg hadde det i løpet av natten veltet to trær over stiene slik at de måtte ta en omvei inn i skogen for å komme forbi. Det er jo ikke terrengløp for ingenting :)

Øystein Mørk og Margrethe Bergane vant Hauernløpet 2020.

Øystein Mørk og Margrethe Bergane viste begge at de er i storform og vant årets Hauernløp på 18 km i overlegen stil. Øystein hadde over to minutter til nærmeste konkurrent, mens Margrethe hadde hele seks minutter å gå på. Dette var ren utklassing!

Lier Skiløberforening har tatt grep om Hauerntrippelen og stakk av med de to øverste pallplassene. Ronny Bakke vant foran Jon Arne Fossen, med Tor-Christian Nygren fra Sturla Ski på tredjeplass. Det var i år ingen damer som fullførte alle tre konkurransene i Hauerntrippelen.

I nykommeren HauernULTRA, som består av tre runder i stiene til Hauernløpet, vant en lettbeint Johan Erik Svensson fra Sky Blazers på rett over 5 timer. Med litt over ti minutter til nestemann kan man på denne distansen si at det var en knepen seier. Cathrine Walle vant overlegent i dameklassen.

Vi har i hele 2020 hatt svært mye flaks. Snøen kom siste uke før skirennet og vi klarte da å få på plass en løype på over 40 km med målgang på Martinsløkka. Dette er en fin reservearena, men vi ønsker selvfølgelig å fortsette videre over Tverråsrunden og ned til Spiralen via Årkvisla og Haugstua bare det er nok snø. Uka etter skirennet kom det igjen mildvær og deretter Corona, som gjorde at bl.a. Birken og Montebellorennet måtte avlyse. Utover våren og sommeren ble det meste av løp og sykkelritt også avlyst. Det at vi har klart å gjennomføre både skirenn, sykkelritt og løp under gjeldende forhold er vi svært godt fornøyde med. Dette har også gitt oss mange nye deltakere og vi forventer en økt interesse for arrangementene i 2021 som et resultat av dette.


0 Kommentar

Smitteverntiltak på Hauernløpet og HauernUltra

Postet av Hauern den 24. Sep 2020

Vi gjennomfører en rekke tiltak for å redusere smittefare ved gjennomføring av Hauernløpet og HauernUltra. Vi vil gjøre vårt beste for at hverken deltakere eller frivillige skal bli smittet.

  1. Hvis du er syk, eller brygger på noe som helst. Hold deg hjemme! Det kommer flere løp.
  2. Alle frivillige som skal ha direkte kontakt med deltakerne skal bruke munnbind, i tillegg skal de som deler ut drikke benytte hansker.
  3. Håndsprit vil være tilgjengelig og skal brukes.
  4. Puljestart med 20 i hver pulje. To minutter mellom hver pulje. Vi merker opp soner til hver pulje bortover Kanonveien, slik at det blir god plass til 20 i puljene. Inndeling i puljene skjer ut fra egenvurdering av form og forventet sluttid.
  5. Maks 200 deltakere totalt. Det betyr ingen etteranmelding på start!
  6. Etter målgang tar vi av brikker, deler ut deltakerkrus og drikke. Deretter oppfordrer vi alle til å forlate målområdet.
  7. Vinnere annonseres i mål, men det vil ikke bli premieutdeling eller opphenging av resultatlister. Alle resultater vil legges ut på nett så raskt det lar seg gjøre. Klassepremier og premier til de 1/5 raskeste i hver klasse kan hentes i DNT-butikken i Drammen.
  8. Det blir dessverre heller ikke noe av den nydelige lapskausen i mål.

Vi beklager at dette vil gi en betydelig redusert opplevelse for alle deltakere, men velger å heller være positive til at vi klarer å gjennomføre innenfor de rammene som er.


0 Kommentar

Status i Hauerntrippelen 2020

Postet av Hauern den 26. Aug 2020

Etter gjennomført ski og sykkel er det 16 stykker som er med i den gjeve kampen om Hauerntrippelen. Lier Skiløberforening er godt representert med hele fem deltakere.


Helt i tet finner vi Ronny Bakke som før løpet ligger vel 7 minutter foran andremann Jon Arne Fossen. Begge to fra Lier Skiløberforening. På plassen bak finner vi Paul Vanberg fra Fossum IF, snaut 7 minutter bak Jon Arne.

Komplett resultatliste finner dere her: Status Hauerntrippelen 2020.pdf

Det hele avgjøres under Hauernløpet 26. september.


0 Kommentar

Hauernrittet 2020 vel overstått!

Postet av Hauern den 23. Aug 2020

En stor takk til alle som deltok i årets Hauernritt! Det er en fornøyelse å ta imot så mange smilende syklister i mål :)

Vi er også takknemmelige over at vi i det hele tatt klarte å arrangere med alle forbehold og smittevernhensyn. Håper dere alle hadde en fin tur og at vi får se dere igjen til neste år. Eller i allerede i Hauernløpet 26. september ;)

Resultatene er også klare og vinner av herreklassen ble Øivind Løining Bjerkseth, mens Kristin Ankile vant kvinneklassen i år igjen. Gratulerer begge to!

Resten av resultatene ligger her: Hauernrittet 2020.

Kan også åpnes her hvis noen har problemer med lenken over: Resultatliste - klassevis.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline