Trikkeskinner og sol

Postet av Hauern den 6. Apr 2022

Med litt flaks klarte vi å arrangere skirenn også i 2022. Et etterlengtet snøfall på omtrent 10 cm natt til onsdag var det som skulle til for å forvandle isholke til trikkeskinner. Vi takker alle deltagerne som var med på å gjøre dette til en fest og gleder oss til å være tilbake for fullt til høsten igjen med løp og sykkelritt som fullverdige arrangement med servering og premieutdeling.

Inntil vi sees igjen byr vi på noen flotte bilder i denne filmen Gratulerer!

Postet av Hauern den 9. Feb 2022

Fanny Møller Endresen vant Hauern overlegent for andre gang på rad. Med rett over 12 minutter til andremann var dette en ren utklassing. Vi gratulerer og ønsker lykke til med videre satsing!

I herreklassen ble det en heftig spurtduell mellom Eirik Asdøl og Eivind Kjennerud der Eirik til slutt trakk det lengste strået. Vi gratulerer og ønsker velkommen til bake neste år.

Topp 3 kvinner:

  1. Fanny Møller Endresen
  2. Julie Kvale Støstad
  3. Andrea Fjæstad Amundsen

Topp 3 herrer:

  1. Eirik Asdøl
  2. Eivind Kjennerud
  3. Aleksander Dyrberg Ek


Oppdatert føremelding etter siste snøfall

Postet av Hauern den 3. Feb 2022

Det kom opp mot 10 cm snø på Eiksetra natt til onsdag og det meldes nå om relativt gode forhold i den alternative løypa fra Martinsløkka til Solbergvann. Det kan forekomme noe bøss her og der og enkelte steder er det litt hardt og isete under nysnøen. En del løse forhold for stavene over Vrangen. Vær litt obs i utforkjøringene ned fra Solbergvannet, her vil løpere møte hverandre og det er smalt.

Det er en forholdsvis rask løype med kun noen få kneiker. Helt overkommelig å stake for de som ønsker dette. Det anbefales små trinser fordi det er en veldig hard såle under nysnøen. Med store trinser kan man risikere på knekke piggen. Dette gjelder spesielt for dem som staker hele løypa.

Bildet er fra testgjengen som var ute onsdag kveld.Løype og snøforhold

Postet av Hauern den 1. Feb 2022

Vindværet i helgen har gjort snøforholdene i hele marka svært krevende. Per i dag er forholdene dårlige både i de første km fra Kanada (opprinnelig løype) og på deler av reserveløypa fra Martinsløkka til Solbergvann. Spesielt ved Løken er det mye is der det skal gå skispor.

Tirsdag kveld og natt til onsdag er det meldt noe snø. Det samme på fredag, men da er det noe varmere. Avhengig av kvaliteten på løypene etter både første og andre indikerte snøfall vil vi gjøre nye vurderinger av forholdene og gjør deltagerne obs på at det kan komme endringer tett på arrangementet.

Vi ber også andre turgåere være obs på skirennet lørdag formiddag. Det er lite snø på utsiden av sporene og det kan være vanskelig møte deltagere som kommer i full fart rett i mot. På bildet er et kart over årets løype hvor deltagerne skal gå flere ganger i begge retninger. Vi ønsker selvfølgelig alle velkommen til å gå skitur, men hvis turgåerne kan drøye starten til rundt kl. 12.00 på lørdag vil de aller fleste av deltagerne i Hauern være i mål :)
Hauernløpet 2021

Postet av Hauern den 19. Sep 2021

Høsten er løpetid

 

Påmeldingene til Hauernløpet og HauernUltra tikker inn og vi gleder oss veldig til å dele løpegleden, nervøsiteten og tilfredsstillelsen med dere igjen. Mange har savnet den spesielle stemningen det gir å delta i konkurranser etter mange avlysninger de to siste årene og det er herlig at vi endelig kan komme igang igjen. Samtidig ser vi også at mange løp, ritt og konfirmasjoner som har blitt utsatt fra i fjor eller i våres nå kjemper om oppmerksomheten til de samme løperne. Vi slår et slag for de lokale arrangementene, det flotte terrenget i Drammensmarka og den nydelige lapskausen etter målgang i Hauern :)

 

Vi kan melde at to av de tre herrene som kom på pallen i fjor er med også i årets Hauernløp: Ole-Jacob Følling og Øystein Sørensen. I tillegg meldes det om at Son André Hval er i toppform etter pers i Oslo Maraton. Kan han være en utfordrer i terrenget?

 

Også på HauernUltra har vi med flere fra pallen i fjorårets løp: Cathrine Walle, Johan Erik Svensson og Espen Berg. Vi er spent på om se om noen klarer å hamle opp med disse lettbeinte løperne i år. Oppdaterte lister over påmeldte finnes nederst på de respektive løpssidene på nettsidene våre.

 

 

Løype og smøretips

 

Siden løpet stort sett går på nydelige stier og høsten byr på vekslende mengder regn, vil underlaget til tider være sølete og glatt. Øystein Mørk prøvde seg med raske asfaltsko et år og angret bittert på det senere da seieren glapp. I fjor kom det så mye regn natten før at en av bekkene vi passerer rakk folk til livet og det ble observert laks på vei oppover! Også i år ser det ut til at det vil bøtte ned i uka fram til løpet, men foreløpig viser Yr at det vil bli fine forhold på selve løpsdagen med skiftende skydekke og 10-12 grader. Vi anbefaler uansett sko med litt mønster under for oss vanlige og også knotter/terrengsko for de som løper raskest. Mange liker å bruke staver, spesielt på ultraløp. Det er fullt lovlig også i HauernUltra og kan komme godt med på tredje runde opp "Morderbakken" med 12% stigning.