Arkiv


 • Hauernløpet 2021

  Hauernløpet 2021

  Høsten er løpetid! Påmeldingene til Hauernløpet og HauernUltra tikker inn og vi gleder oss veldig til å dele løpegleden, nervøsiteten og tilfredsstillelsen med dere igjen.

  Les mer
 • Hauernrittet 2021

  Hauernrittet 2021

  Søndag 5. september er det klart for Hauernrittet for fjerde året på rad. Denne nykommeren har allerede rukket å bli en fast tradisjon for mange av våre lokale terrengsyklister. Vi håper å se mange av dere igjen!

  Les mer
 • Hvilken vei går Hauern 2021?

  Hvilken vei går Hauern 2021?

  Vi håper Corona-utviklingen snur og fortsetter planleggingen av Hauern 2021 basert på flere ulike scenarier. En beskrivelse av årets løype på 50 km er nå tilgjengelig på løpssiden sammen med et foreløpig kart.

  Les mer
 • Postkort-Hauern også i 2021?

  Postkort-Hauern også i 2021?

  Vi feirer at Hauern i 2021 arrangeres for 50. gang! For å markere dette utvider vi løypa til 50 km og inviterer alle til å melde seg på før 1. desember for kr. 500.

  Les mer
 • Hauern 2020 oppsummert

  Hauern 2020 oppsummert

  Årets siste Hauernarrangement er gjennomført og vi oppsummerer et år preget av snømangel og Corona. Vi har i hele 2020 hatt svært mye flaks og er godt fornøyde med at vi har klart å gjennomføre både skirenn, sykkelritt og løp under gjeldende forhold.

  Les mer
 • Smitteverntiltak på Hauernløpet og HauernUltra

  Smitteverntiltak på Hauernløpet og HauernUltra

  Vi gjennomfører en rekke tiltak for å redusere smittefare ved gjennomføring av Hauernløpet og HauernUltra. Vi vil gjøre vårt beste for at hverken deltakere eller frivillige skal bli smittet.

  Les mer
 • Status i Hauerntrippelen 2020

  Status i Hauerntrippelen 2020

  Etter gjennomført ski og sykkel er det 16 stykker som er med i den gjeve kampen om Hauerntrippelen. Lier Skiløberforening er godt representert med hele fem deltakere.

  Les mer
 • Hauernrittet 2020 vel overstått!

  Hauernrittet 2020 vel overstått!

  Resultatene er klare og vinner av herreklassen ble Øivind Løining Bjerkseth, mens Kristin Ankile vant kvinneklassen i år igjen. Gratulerer begge to!

  Les mer
 • Covid-19 tiltak på Hauernrittet

  Covid-19 tiltak på Hauernrittet

  For å redusere smittefare ved gjennomføring av Hauernrittet gjør vi en del endringer i arrangementet. Vi beklager at dette vil gi en betydelig redusert opplevelse for alle deltakere, men velger å heller være positive til at vi klarer å gjennomføre innenfor de rammene som er.

  Les mer
 • Høstens arrangementer går som planlagt

  Høstens arrangementer går som planlagt

  I en situasjon med mange avlyste konkurranser på våren og sommeren gleder det oss stort å kunne ønske velkommen til Hauernrittet søndag 23. august og Hauernløpet lørdag 26. september. For tredje året på rad vil deltakerne kunne nyte flotte turer i terrenget gjennom kremen av Finnemarka. Enten dere deltar med tidtaking eller i trimklassen setter vi stor pris på å se dere alle igjen :)

  Les mer
 • Resultater Hauern 2020

  Resultater Hauern 2020

  Roy-Arne Tollefsen fra Kongsberg IF vant Hauern med ett sekund foran Ole Petter Dirdal Moxnes fra Bergkameratene Ski. På tredjeplass, litt over halvminuttet bak kom Ståle Fenstad fra Rustad IL.Fanny Møller Endresen fra DBK/Teamdrivtreningmilslukern vant kvinneklassen med god margin.

  Les mer
 • Smøretips fra Bjørn Myhre

  Smøretips fra Bjørn Myhre

  Oppdatert smøretips for Hauern 2020 fra Bjørn Myre Sport

  Les mer
 • Hauern starter i Kanada

  Hauern starter i Kanada

  Vi har vært så heldige å få 15-20 cm tung våt snø i løypene fra Kanada til Eiksetra. I tillegg er det meldt mere snø fram mot helgen :) Starten flyttes til Kanada for å få mest mulig av original trase.

  Les mer
 • Natthauern må avlyses

  Natthauern må avlyses

  Etter en befaring i løypa mandag ettermiddag har rennledelsen i samarbeid med TD bestemt at det ikke er forsvarlig å gjennomføre Natthauern.

  Les mer
 • Vi er klare for Hauern 2020

  Vi er klare for Hauern 2020

  Martinsløkka og området rundt Garsjø er et av få steder i regionen hvor det fortsatt er snø, men her er det til gjengjeld relativt gode forhold. I samråd med løypekjørerne i Lier har vi derfor besluttet å bruke Martinsløkka som arena for både Natthauern og Hauern/Halvhauern 2020.

  Les mer
 • Resultater Minneløpet 2019

  Resultater Minneløpet 2019

  Sondre Turvoll Fossli fra Hokksund IL og Marianne Madsen fra Christiania Roklubb vant årets Hauern.

  Les mer
 • Transport til start søndag 3. februar

  Transport til start søndag 3. februar

  Busser til start i Kanda går fra Egge skole i Lier. Bussene går fra kl. 07.30, og utover så snart de er fulle. Det må beregnes ca. 30 minutter fra Egge skole til Kanada. I tillegg vil det gå en buss til start fra Drammen sentrum ved Jernbanestasjonen kl. 08.00. Denne bussen vil også kjøre innom Tinghuset for å ta med de som ønsker å parkere der.

  Les mer
 • Rudi Kristiansen vant Natthauern på ski

  Rudi Kristiansen vant Natthauern på ski

  Med 17 minusgrader ble Natthauern 2019 en kald opplevelse, men bålpanne og varm saft i målområdet sammen med entusiastiske deltakere sørget for god stemning hele kvelden.

  Les mer
 • Angående flytting til Martinsløkka

  Angående flytting til Martinsløkka

  Vi som arrangerer Hauern ønsker selvfølgelig også å bruke den ordinære traseen, men vi må hele tiden vurdere forholdene mht. utøvernes utstyr og sikkerhet.

  Les mer
 • Målgang på Martinsløkka

  Målgang på Martinsløkka

  Martinsløkka vil bli hovedarena for Hauern 2019 med målgang for både Hauern, Marsjen, Halvhauern og Familiehauern søndag 3. februar. I tillegg blir Martinsløkka utgangspunkt for både Natthauern ski og fatbike tirsdag 29. januar og Spiralrennet torsdag 31. januar.

  Les mer
 • Natthauern flyttes til Martinsløkka

  Natthauern flyttes til Martinsløkka

  Det er slitt og isete i bakkene fra Langemyr ned mot Landfalltjern. Selv om det er meldt snø på lørdag er det bestemt å flytte Natthauern til Martinsløkka hvor man kan gå to runder over Garsjø og til Svarthavna.

  Les mer
 • Påmelding 2019

  Påmelding 2019

  Den første snøen har lagt seg i Finnemarka og påmeldingene til Hauern 2019 har begynt å tikke inn. Sjekk hvem som er påmeldt, eller gå rett til påmelding.

  Les mer
 • Vinnere av Hauernløpet 2018

  Vinnere av Hauernløpet 2018

  Øystein Mørk (M 41-45) fra SK Kraft vant en overlegen seier på Hauernløpet 2018. Raskeste dame var Maren Jansson Haverstad (K 26-30).

  Les mer
 • Vinnere av Hauerntrippelen 2018

  Vinnere av Hauerntrippelen 2018

  Hauerntrippelen 2018 ble vunnet av Ina Gerhardsen Larsen fra Gården Bootcamp og Tor Einar Hulløen fra Eggedal Il i overlegen stil. Vi er dypt imponert over alle som fullførte både ski, sykkel og løp og ønsker dere alle velkomne til neste års arrangement.

  Les mer
 • Seeding og seedingrenn

  Seeding og seedingrenn

  Hauern 2019 er offisielt seedingrenn til både Vasaloppet, Birkebeinerrennet og Holmenkollen Skimaraton.

  Les mer
 • Påmelding til Hauern og Hauerntrippelen 2019 er åpen

  Påmelding til Hauern og Hauerntrippelen 2019 er åpen

  Turrennet med den fineste utsikten og den beste lapskausen går av stabelen søndag 3. februar 2019. Velg om du vil gå den klassiske Hauern på 42 km gjennom Finnemarka fra Kanada til Spiraltoppen, eller Halvhauern på 25 km fra Eiksetra.

  Les mer
 • Lars Gurandsrud og Kristin Ankile vant Hauernrittet 2018

  Lars Gurandsrud og Kristin Ankile vant Hauernrittet 2018

  Lars Gurandsrud fra Ck Oslofjord vant klasse M26-30 og hadde også raskeste tid av alle. Kristin Ankile fra Drammen Ck vant klasse K51-55 og var raskeste kvinne totalt.

  Les mer
 • Fellestrening til Hauernrittet tirsdag 4. september

  Fellestrening til Hauernrittet tirsdag 4. september

  Fellestrening til Hauernrittet tirsdag 4. september. Avgang fra Bragernes torg kl. 17:00 for felles sykling til starten i Kanada. Det blir 2-3 grupper ut fra fart/nivå. Vel møtt til en gjennomkjøring.

  Les mer
 • Oppdatering Hauernrittet

  Oppdatering Hauernrittet

  Det nærmer seg Hauernrittet søndag 9. september og ting begynner å falle på plass. For de som ønsker å sykle i trimklassen er det også mulig å benytte elsykkel.

  Les mer
 • Påmeldingen til ritt og løp er åpen

  Påmeldingen til ritt og løp er åpen

  Påmeldingen for Hauernrittet søndag 9. september og Hauernløpet lørdag 29. september er åpnet.

  Les mer
 • Status i trippelen 2018

  Status i trippelen 2018

  Før skirennet var det 50 påmeldte til trippelen. Av disse fullførte 8 kvinner og 38 menn. Alle som fullfører ski, sykkel og løp innenfor samme kalenderår er automatisk med i trippelen, så her er det fortsatt mulig for flere å melde seg på i konkurransen.

  Les mer
 • Per Kristian Nygård vant Hauern 2018

  Per Kristian Nygård vant Hauern 2018

  Per Kristian Nygård og Ingeborg Lind vant Hauern 2018.

  Les mer
 • Smøretips fra Bjørn Myhre Sport

  Smøretips fra Bjørn Myhre Sport

  ​Ekspertene fra Bjørn Myhre Sport har i dag testet forholdene i løypa og lagt ut smøretips på sine nettsider.

  Les mer
 • Startlisten er klar

  Startlisten er klar

  Endelig ​startliste er nå klar og vi har til sammen 550 forhåndspåmeldte til søndagens arrangementer. Sjekk din starttid og pulje.

  Les mer
 • Nattthauern - Resultater 2018

  Nattthauern - Resultater 2018

  185 deltakere fullførte Natthauern i supre forhold. Nærmere 50 etteranmeldte på start sørget for deltakerrekord og stor stemning både før, underveis og etter løpet.

  Les mer
 • Stor påmelding til Natthauern

  Stor påmelding til Natthauern

  Det er nå 114 forhåndspåmeldte til Natthauern på ski og 31 på fatbike. Det er også mulig å etteranmelde seg på start fram til klokken 18:00. Starten på ski går 18:30. Fatbike 19:30.

  Les mer
 • Spiralrennet avlyses

  Spiralrennet avlyses

  Spiralrennet må dessverre avlyses grunnet kabelbrudd i lysløypeanlegget rundt Spiralen.

  Les mer
 • Starten på Natthauern forskyves til 18:30

  Starten på Natthauern forskyves til 18:30

  Startskuddet på Natthauern går kl 18:30 tirsdag 30. januar. Samtidig introduserer vi en egen trimklasse for de som vil gå uten å kjenne på presset av å konkurrere. Startskuddet for Natthauern på Fatbike går kl. 19:15.

  Les mer
 • Natthauern med Gården Bootcamp

  Natthauern med Gården Bootcamp

  Sammen med en flott gjeng fra Gården Bootcamp testet vi hele traseen til Natthauern torsdag kveld. Hensikten med gjennomkjøringen var å bli kjent med traseen og oppmuntre til deltakelse på et av vinterens mest stemningsfulle skirenn.

  Les mer
 • Stormo stiller i Hauerntrippelen

  Stormo stiller i Hauerntrippelen

  Lars Petter Stormo og Trude Wermskog Stormo er påmeldt Hauerntrippelen 2018.

  Les mer
 • Påmelding til Hauern 2018 er åpen

  Påmelding til Hauern 2018 er åpen

  Hauern 2018 arrangeres søndag 4. februar. Traseen går som vanlig fra Kanada til Spiralen, med en ny sløyfe om Årkvisla og Haugstua. Total lengde blir ca. 45 km. Uansett hvordan snøforholdene blir er det bestemt at Hauern skal gjennomføres og alternative traseer er klargjort.

  Les mer
 • Terrengløp

  Terrengløp

  Hauern blir i 2018 en trippel med ski, sykkel og terrengløp. For å teste løypa for terrengløpet arrangerer vi et testløp lørdag 30. september 2017. Arrangementet er gratis og vi ønsker tilbakemelding på valg av løype, organisering og annet relevant fra alle som har lyst til å være med.

  Les mer
 • Utdeling av startnummer

  Utdeling av startnummer

  Startnummerne ligger i poser sammen med tidtakingsbrikke (for de som leier brikke) og merkelapp til sekken. Vi har i 2017 bestemt å ikke sende ut startnummer i posten slik vi har gjort noen tidligere år. Alle må hente det på start renndagen.

  Les mer
 • På løpsdagen

  På løpsdagen

  Minneløpet har puljestart fra kl. 09:30 og med 10 minutters mellomrom fra Kanada. Deltagerne plasseres i de forskjellige puljene ut fra seedingen. Du finner mer informasjon om dette under Starttider, puljer og Seeding. Unntaket er klassene fra og med 61 år som starter kl 09:00.

  Les mer
 • Transport og bagasje

  Transport og bagasje

  Transport til startBusser til start i Kanda og Eggevollen går fra Tinghuset i Drammen (Erik Børresens allé 20).Bussene går fra kl. 07.00, og utover så snart de er fulle. Bussene kjører via Lierbyen og Vestsideveien. Det må beregnes ca. 40 minutter fra Tinghuset til Kanada. Billettprisen er inkludert

  Les mer
 • Starttider, puljer og seeding

  Starttider, puljer og seeding

  Thorleif Haugs Minneløp har startpuljer etter alder og seeding.

  Les mer
 • Klasseinndeling og maksimaltider

  Klasseinndeling og maksimaltider

  Maksimaltid er tiden som kreves for å klare merkekravet i Hauern og angis som tillegg til dagens vinnertid (ikke klassevinner).

  Les mer
 • Premiering

  Premiering

  Premiering, merker og statuetter

  Les mer
 • Påmelding

  Påmelding

  Påmelding må gjøres gjennom vårt elektroniske påmeldingsystem og betales med kredittkort. Påmeldingen åpner i rimelig tid før hvert arrangement og annonseres på våre nettsider og på Facebook. Dersom du har deltatt i Minneløpet, Halvhauern, eller Natthauern tidligere finner du enkelt ditt navn i dat

  Les mer
 • Løype innom Haugstua

  Løype innom Haugstua

  Haugstua var Thorleif Haug's barndomshjem ved Årkvisla. De siste årene har en driftig gjeng med Knut Olaf Kals i spissen stått for restaurering av stedet og de har store planer for bruk av området i fremtiden. I samarbeid med Kals, Drammen kommune og Lier kommune har vi i høst jobbet med å le

  Les mer
Levert av IdrettenOnline