Thorleif Haug Marsjen

Trimtur i klassiske skispor på ca. 50 km uten tidtaking.

Arrangeres lørdag 3. februar 2024

Thorleif Haug Marsjen arrangeres i samme løype og samme dag som Thorleif Haugs Minneløp - Hauern. Marsjen er et godt alternativ for dem som vil ha en skikkelig skitur i fellesskap med andre, men samtidig gå i sitt eget tempo uten å tenke på tiden.

Deltagerne kan starte når de ønsker mellom kl. 07.30 og 10.00. For å unngå konflikter med konkurranseløperne på vei opp de første bakkene oppfordrer vi deltagere i marsjen til å ikke starte i perioden 08.30 - 9.40.

Målgang senest kl. 16.00. Passering etter første runde må skje før kl. 12.30.

Opplev stemningen med drikkestasjoner og heiagjenger underveis og benytt anledningen til selv å heie litt på supermosjonistene som kommer hastende forbi. Ved målgang deles det ut deltakerkrus, diplomer og merker.


Opprinnelig løypebeskrivelse (oppdateres)

Både løypa og lengden på Hauern har variert opp gjennom årene. Mange husker fortsatt startområdet i Geithus og målgang i Drammen sentrum på 1980-tallet. Siden 2002 har starten som regel gått fra Kanada i Lier med målgang på Spiraltoppen, eller Eiksetra/Martinsløkka alt ettersom hva snørforholdene har gjort det mulig.

I flere år har nettopp snøforholdene både ned mot Spiraltoppen og over Lelangen vært en utfordring og Martinsløkka med Svarthamna og områdene rundt har vært redningen.

Vi trives svært godt med Martinsløkka som arena og den enkle logistikken dette gir for både deltagerne og arrangementet som helhet. I 2023 gikk Martinsløkka fra å være reservearena til å være førstevalg for gjennomføring av Hauern. Dette gir alle bedre forutsigbarhet og vi har flere gode løypealternativer både for snørike og snøfattige vintre.

Thorleif Haug Marsjen 2024 vil gå i en rundløype 25 km som skal gås to ganger. I hoveddtrekk vil løypa gå fra Martinsløkka til Eiksetra og opp Dritarbakkene, ned til Tverken og forbi Marivann til Ulevann. Derfra fortsetter runden forbi Langvannet, ned til Svarthamna og forbi Solvang og Garsjø tilbake til Martinsløkka. Dette er noen av de flotteste og mest snøsikre områdene vi har i Finnemarka! Se oppdatert kart lenger ned på siden.


Påmelding

Voksen, ikke medlem av Turistforeningen: NOK 250,-

Voksen, medlem av Turistforeningen: NOK 200,-

Barn (under 18 år), ikke medlem av Turistforeningen: NOK 150,-

Barn (under 18 år), medlem av Turistforeningen: NOK 100,-

Familiepåmelding (kun ved start): NOK 400,-

Deltakelse i Thorleif Haug Marsjen krever ikke skilisens.

For å få medlemspris i påmeldingssystemet oppgis rabattkoden "medlem" ved påmelding. Medlemsbevis framvises ved henting av startnummer.


Påmeldingen er åpen.


Kontakt

DNT Drammen og Omegn ved Hans Solberg på telefon 48 24 25 54.


Mer informasjon

Drikkestasjoner

Løypekart 2024

Omregistrering

Påmelding

Påmeldingsvilkår

SkilisensSponsorer