Familiehauern

Trimtur i klassiske skispor på 25 km uten tidtaking.

Arrangeres lørdag 3. februar 2024.

Familiehauern er et tilbud til de som ønsker å gå en noe kortere tur tilpasset familier og de som føler at marsjen på 50 km blir for lang.

Familiehauern ble arrangert for første gang i 2009.

Start kl. 10.00.


Løypebeskrivelse

Både løypa og lengden på Hauern har variert opp gjennom årene. Mange husker fortsatt startområdet i Geithus og målgang i Drammen sentrum på 1980-tallet. Siden 2002 har starten som regel gått fra Kanada i Lier med målgang på Spiraltoppen, eller Eiksetra/Martinsløkka alt ettersom hva snørforholdene har gjort det mulig.

I flere år har nettopp snøforholdene både ned mot Spiraltoppen og over Lelangen vært en utfordring og Martinsløkka med Svarthamna og områdene rundt har vært redningen.

Vi trives svært godt med Martinsløkka som arena og den enkle logistikken dette gir for både deltagerne og arrangementet som helhet. I 2023 gikk Martinsløkka fra å være reservearena til å være førstevalg for gjennomføring av Hauern. Dette gir alle bedre forutsigbarhet og vi har flere gode løypealternativer både for snørike og snøfattige vintre.

Familiehauern 2024 vil gå i en rundløype 25 km. I hoveddtrekk vil løypa gå fra Martinsløkka til Eiksetra og opp Dritarbakkene, ned til Tverken og forbi Marivann til Ulevann. Derfra fortsetter runden forbi Langvannet, ned til Svarthamna og forbi Solvang og Garsjø tilbake til Martinsløkka. Dette er noen av de flotteste og mest snøsikre områdene vi har i Finnemarka! Se oppdatert kart lenger ned på siden.


Påmelding

Voksen, ikke medlem av Turistforeningen: NOK 200,-

Voksen, medlem av Turistforeningen: NOK 150,-

Barn (under 18 år), ikke medlem av Turistforeningen: NOK 100,-

Barn (under 18 år), medlem av Turistforeningen: NOK 50,-

Deltakelse i Familiehauern krever ikke skilisens.

For å få medlemspris i påmeldingssystemet oppgis rabattkoden "medlem" ved påmelding. Medlemsbevis framvises ved henting av startnummer.

Siste frist for påmelding på nett er torsdag 1. februar 2024.


Påmeldingen er åpen.


Deltakere i Familiehauern kan også etteranmelde seg ved start.


OBS!

Ikke stopp ved bommen på Eggevollen! Denne avgiften er inkludert i startkontingenten.

Gode parkeringsmuligheter ved Martinsløkka, Eggevollen og Eiksetra.


Mer informasjon

Drikkestasjoner

Løypekart 2024

Omregistrering

Påmelding

Påmeldingsvilkår

SkilisensSponsorer