Hauernrittet

Terrengritt på 31 km. Hauernrittet er også en del av Hauerntrippelen.

Arrangeres lørdag 1. juni 2024 kl. 12:00.


Hauernrittet ble arrangert første gang i 2018. Rittet går på en god blanding av grusveier, kjerreveier og stier gjennom nydelige områder i Finnemarka. Fra 2023 har det vært start og mål på Martinsløkka og totalt sett mer sti og kjerrevei enn tidligere.

Rittet er åpent for vanlig terrengsykkel.

Løypa egner seg ikke for gravel racer!


Start trimklasse uten tidtaking kl. 11:00.

I trimklassen er det også mulig å delta med el-sykkel.


Løypebeskrivelse

Rittet starter på Martinsløkka P-plass med masterbil. Feltet kjøres kontrollert med masterbil på grusveien forbi Eggevollen. På P-plassen på sletta nedenfor Eggevollen snur feltet før det slippes tilbake til Eggevollen og inn på skiløypa/lysløypa som går tilbake til Martinsløkka. Videre følges skiløype og grusvei forbi Solvang og ned mot Grunnvann. Herfra går det nedover grusveien langs Egga. Nedenfor grustaket tar løypa inn på en sti mot Kruttjern. Herfra er det blanding av sti, kjerrevei og grusvei. Videre går løypa på den gamle vegen (kjerrevei/sti) forbi Kvistås og ned mot Flåret. Rytterne får en krevende og morsom tur helt ned til Hvite Bekkene, midt i Merenmarka. Deretter videre over Mastedalen før grusveien opp til Lelangen. Fra Lelangen kommer det mest krevende partiet som følger skiløypa ned til Grunnvann. Fra Grunnvann går løypa den samme traseen som tidligere – oppom Løken og skiløypa inn til Martinsløkka.

Løypa er merket med merkebånd og skilt med piler.

Våren 2024 er det planlagt klopping over flere av myrene etter Lelangen.


Løypekart

Se egen lenke på høyre side, eller last ned gpx-fil her.

Hauernrittet 2024.jpg

Hauernrittet.gpx


Hvem passer rittet for?

For det aller meste går rittet på stier/kjerreveier som går under betegnelsen «flytstier». Disse er utrolig morsomme å kjøre raskt på for den kyndige, men også overkommelig for deg som ikke ønsker de aller mest tekniske utfordringene. Det er også partier som er mer krevende; et parti ned mot Hvite Bekkene, deler av Mastedalen og deler av partiet fra Lelangen til Grunnvann. Disse partiene er ikke lange og det er fullt mulig å hoppe av sykkelen og ta disse få meterne til fots for de som synes det blir for teknisk. Løypa inneholder også noen sugende klatringer på grusvei, som for eksempel veien opp til Lelangen.


Påmelding og startkontingent

Startkontingent i konkurranseklassen til og med 30. april: NOK 400,-.

Startkontingent i konkurranseklassen fra og med 1. mai: NOK 500,-.

Påmelding på nett fram til kl. 23.59 torsdag 30. mai.

Etteranmelding i sekretariatet fra kl. 9.30 på løpsdagen NOK 700,-.

Lisens til Sykkelforbundet kommer i tillegg for de som ikke har helårslisens.


Startkontingent i trimklassen NOK 200,-. Påmelding fram til kl.23.59 torsdag 31. mai.

Etteranmelding trimklasse i sekretariatet fra kl. 9.30 på løpsdagen NOK 200,-.


Klasseinndeling

15-16 år, 17-18 år, 19-20 år, 21-25 år, 26-30 år, osv i 5-års klasser.


Premiering

Deltakerpremie til alle.

I konkurranseklassene for terrengsykkel er det 1/5 premiering i alle klasser. Premiene er flotte glass med Hauern-inskripsjon.

I tillegg premieres de tre raskeste syklistene totalt i herre og dameklassene med henholdsvis kr. 1000,-, kr. 500,- og kr. 250,-.

De tre raskeste vil også få gratis deltagelse i neste års ritt.


Servering

I målområdet serveres det varm lapskaus, saft, vann og Eplemost fra Aass Bryggeri.


Bompenger og parkering

Nytt av året er at alle biler som kjører forbi Eggevollen automatisk fanges opp på kamera og må betale bomavgift på kr. 30 via Youpark innen 48 timer. Du skal derfor ikke stoppe ved bommen. Betal på nett når du har parkert.

Parkering skjer på Martinsløkka (ved start/mål) og rett utenfor Eiksetra (ca 500 m forbi Martinsløkka). For de som vil slippe bomavgiften er det rikelig med parkeringsplasser på Eggevollen (ca 2 km før start). 

Vi vil ha parkeringsvakter på plass på Martinsløkka for å få til tettest mulig parkering og vi ber alle følge henvisningene fra disse.


Mer informasjon (oppdateres fortløpende)

Deltagerliste

Drikke underveis

Omregistrering

Påmelding

Påmeldingsvilkår

Sykkellisens


Sponsorer