Oppdatert smøretips Hauer’n lørdag 3 februar

Postet av Alf Emil Løvgren den 1. Feb 2024

Smøretips Hauer’n Lørdag 3 februar

Prognosen tilsier at det skal bli plussgrader fra morgenen av på lørdag. Selve løypa ligger i høyden (400 moh – 500 moh) så vil gjennomsnittstemperatur i lufta vil være +2 til +4 C*, men sola vil også varme. Dette vil da (gitt at prognose stemmer) gi oss klisterføre i hele traseen, men det kan bli utfordrende da det er tørre partier i deler av løypa. I dag har det i snitt kommet 4-5 cm med nysnø. Denne nysnøen vil bli blandet med eldre snø, men snøen er fin. Basert på testing fredag og tilgjengelig værmelding har vi følgende anbefalinger:

Vår anbefaling på ski, struktur, glider og feste blir som tidligere. Vi har også testet sølvklister i dag. Dette vil også gi godt feste fra start og den første timen, men etterhvert vil det bli blanke spor i deler av løypa og da vil sølvklister gi noe dårligere feste enn Swix KN44 (Nero klisteret). Med andre ord vil det bli utfordrende å smøre ideelt i tidsperioden 0900 til 1200

Skitype:               Klisterski eller en noe stivere ski enn tørrsnø ski for de som har dette.

Struktur:              Vi anbefaler en grovere struktur når prognosen tilsier mange plussgrader.

Vår Blå + struktur m/1 mm rull på bakski evt. Hvit struktur er våre anbefalinger.

Glid/Glidprodukter: Etter at fluorforbudet er tredde i kraft så har det kommet mange gode alternativer fra produsenter som Swix, Start, Rex og Maplus.

Vår anbefaling på lørdag er å benytte en hard voks eller pulver som grunnsmurning. Vi har to alternativer på glid; ett litt rimeligere og ett dyrere for best mulig glid. NB! Det finnes da ulike alternativer fra de forskjellige smurningsleverandørene som kan benyttes.

Alt. 1 Swix PS6/HS6 med HS8 eller HS10 Liquid til slutt.  (Tur/mosjon,treningsnivå)

Alt. 2 Swix Marathon voks eller pulver + TSP8/10. NB! TSP legges med smørejern på 180*C.

Feste: NB! Rubb festesone

  • Vår anbefaling går på å bruke et hardt klister i bunn med et mellomlagsklister, men det blir ikke stor slitasje da snøen er relativt finkornet. De som skal gå HalvHauer`n kan gå rett på KX35 med KN44 oppå.
  •  Vår anbefaling blir følgende:
  1. Grønn/Blå Swix KX20/30 (NB legges tynt da slitasje vil være liten) Alt. Klisterspray.
  2. KX35 blå/violett
  3. KN44 Nero på topplag. Alt. Swix 40S. (Sølvklister)

NB! Det er viktig å legge tynne og jevne lag. Tykke lag med klumper vil kunne gi ising. Legg på klisteret i romtemperatur da dette vil gjøre jobben lettere. Det vil selvfølgelig være flere smurninger som fungerer så stol litt på det som har fungert tidligere da mange av dere har mye erfaring.

Vi tilbyr alle som er påmeldte Th.Haugs minneløp 20% rabatt på smurning frem til rennstart. Husk å nevne dette i kassen.

Vi er på plass med smøreservice i morgen. Vi er behjelpelig med justering, men det er begrenset hvor mange vi klarer å hjelpe. Med andre ord; gjør så mye som mulig selv. Smøring av ski vil koste 300,-.

Lykke til!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Siste fra Alf Emil Løvgren