Hauernløpet


Terrengløp på 18 km. Hauernløpet er også en del av Hauerntrippelen.


Arrangeres lørdag 21. september 2024 kl. 11:00.

Hauernløpet ble arrangert for første gang som en del av Hauerntrippelen i 2018. Det ble gjennomført et testløp høsten 2017 og tilbakemeldingene på løype og arrangement var overveldende. Løpet går for det meste på sti, med innslag av gruspartier, gjennom nydelige områder i Drammensmarka.

Start og mål er på Spiralen i Drammen.


Løypebeskrivelse

Løypa starter på grusvei fra Spiralen og stiger raskt før den går over på sti opp mot Stronghytta. Deretter går det noe nedover og i småkupert sti og gangvei forbi Årkvisla, og bort til Panteguten etter ca. 6 km. Fra Panteguten er det jevn stigning opp til Tverken etter 10 km. Fra Tverken går det i lett terreng nedover mot Spiralen via Landfallhytta og Villåsen. Det kan være lurt å spare noen krefter til Villåsen, som har noen seige motbakker. Ny løype er målt til ca. 18,5 km. Løypa har totalt ca. 550 høydemeter og er til dels krevende, men er gjennomførbar for de fleste.

Første fem km er det ca 50/50 sti og grus, derfra er det nesten bare sti fram til 15 km. Fra 15-17 km er det mer grus enn sti, før det blir sti igjen siste biten mot mål. Totalt ca 75 % sti og 25 % grus.

Kart og løypeprofil.

Det er tre drikkestasjoner underveis. Første drikkestasjon er etter 5 km på Årkvisla/Haugstua. Andre drikkestasjon er etter 10 km på Tverken. Tredje drikkestasjon etter ca. 14 km etter Landfalltjern.


Påmelding og startkontingent

Early Bird fram til 31. oktober 2023: NOK 250,-!

Startkontingent i konkurranseklassen til og med 31. august: NOK 300,-.

Startkontingent i konkurranseklassen fra og med 1. september: NOK 400,-.

Startkontingent i trimklassen NOK 100,-.

Lisens til Friidrettsforbundet kommer i tillegg for de som ikke har helårslisens. Engangslisens koster kr. 40 i konkurranseklassen og kr. 20 i trimklassen.

Påmelding på nett fram til kl. 12.00 fredag 20. september.

Etteranmelding i sekretariatet på løpsdagen NOK 550,- (konkurranse) og NOK 100,- (trim).


Startnummer

Utdeling av startnummer og brikke på løpsdagen fra kl. 9.00 ved start.


Parkering og tilkomst

Det er rikelig med parkeringsplasser på Spiraltoppen, men ved økende deltakerantall kan det bli trangt om plassen. Vi oppfordrer alle til å kjøre sammen, eller også benytte alternative parkeringsplasser på Årkvisla, i Underlia ved Sturlahuset, eller nede ved Sykehuset og ta turen opp til Spiralen som oppvarming.

Alle som parkerer på Spiraltoppen må betale i automaten øverst på parkeringsplassen, eller med egen parkeringsapp.


Bagasje

Bagasje kan oppbevares i eget område ved start/mål.


Klasseinndeling

15-16 år, 17-18 år, 19-20 år, 21-25 år, 26-30 år, osv i 5-års klasser.


Premiering

Det er 1/5 premiering i alle klasser. I tillegg premieres de tre raskeste løperne totalt i herre og dameklassene med henholdsvis kr. 1000,-, kr. 500,- og kr. 250,-.

De tre raskeste vil også få gratis deltagelse i neste års løp.


Toaletter

De kommunale toalettene øverst på parkeringsplassen er tilgjengelige for alle deltakerne i terrengløpet.


Covid-19

Arrangementene vil bli gjennomført i tråd med de til enhver tid gjeldende regler for smittevern og FHIs anbefalinger for offentlige arrangementer. Vi oppfordrer alle deltakere til å følge anvisninger og rette seg etter smittevernanbefalinger med hensyn på håndhygiene og avstand og ønsker samtidig at alle med symptomer på sykdom holder seg hjemme. Vi vil legge til rette for smittevern så godt det lar seg gjøre og vurderer bl.a. puljestart og begrensninger i antall påmeldte. Endelig avgjørelse om dette vil avhenge av oppdaterte anbefalinger fra FHI når arrangementene nærmer seg. Ved en eventuell avlysning av arrangement pga alvorlig endring i smittesituasjonen vil startkontingenter bli refundert.


Mer informasjon (oppdateres fortløpende)

Omregistrering

Påmelding

Påmeldingsvilkår

Påmeldte Hauernløpet

Lisens til friidrettsforbundet


Gi oss skryt!

Vi vil gjerne dele dine erfaringer og bilder fra løpet med andre løpere. Legg igjen en vurdering og en kommentar på Hauernløpets side hos RunAgain, så kan andre løpere også se for et flott løp dette er :)

Hauernløpet hos RunAgain