Hauernløpet


Terrengløp på 18 km. Hauernløpet er også en del av Hauerntrippelen.


Arrangeres lørdag 24. september 2022 kl. 11:00.

Hauernløpet ble arrangert for første gang som en del av Hauerntrippelen i 2018. Det ble gjennomført et testløp høsten 2017 og tilbakemeldingene på løype og arrangement var overveldende. Løpet går for det meste på sti, med innslag av gruspartier, gjennom nydelige områder i Drammensmarka.

Start og mål er på Spiralen i Drammen.


Løypebeskrivelse

Løypa går forbi barndomshjemmet til Haug på Årkvisla, rundt Panteguten og opp til Tverken før den returnerer til Spiralen via Landfallhytta og Theo Thornes sti, ca 18 km. Løypa har totalt ca. 550 høydemeter og er til dels krevende, men er gjennomførbar for de fleste. Kart og løypeprofil.

Det er tre drikkestasjoner underveis. Første drikkestasjon er etter 5 km på Årkvisla/Haugstua. Andre drikkestasjon er etter 10 km på Tverken. Tredje drikkestasjon etter ca. 14 km etter Landfalltjern.


Påmelding og startkontingent

Startkontingent i konkurranseklassen NOK 250,-.

Startkontingent i trimklassen NOK 100,-.

Lisens til Friidrettsforbundet kommer i tillegg for de som ikke har helårslisens.

Påmelding på nett fram til kl. 12.00 fredag 23. september.

Etteranmelding i sekretariatet på løpsdagen NOK 400,- (konkurranse) og NOK 150,- (trim).


Startnummer

Utdeling av startnummer og brikke på løpsdagen fra kl. 9.00 ved start.


Parkering og tilkomst

Det er rikelig med parkeringsplasser på Spiraltoppen, men ved økende deltakerantall kan det bli trangt om plassen. Vi oppfordrer alle til å kjøre sammen, eller også benytte alternative parkeringsplasser på Årkvisla, i Underlia ved Sturlahuset, eller nede ved Sykehuset og ta turen opp til Spiralen som oppvarming.

Alle som parkerer på Spiraltoppen må betale en veiavgift på NOK 35,-. Denne automaten er flyttet fra innkjøringen av tunellen til parkeringen på toppen slik at vi unngår kø på vei inn i tunellen.


Bagasje

Bagasje kan oppbevares i eget område ved start/mål.


Klasseinndeling

15-16 år, 17-18 år, 19-20 år, 21-25 år, 26-30 år, osv i 5-års klasser.


Premiering

Det er 1/5 premiering i alle klasser. I tillegg premieres raskeste løper totalt i herre og dameklassene med kr. 1000,-.


Toaletter

De kommunale toalettene øverst på parkeringsplassen er tilgjengelige for alle deltakerne i terrengløpet.


Covid-19

Arrangementene vil bli gjennomført i tråd med de til enhver tid gjeldende regler for smittevern og FHIs anbefalinger for offentlige arrangementer. Vi oppfordrer alle deltakere til å følge anvisninger og rette seg etter smittevernanbefalinger med hensyn på håndhygiene og avstand og ønsker samtidig at alle med symptomer på sykdom holder seg hjemme. Vi vil legge til rette for smittevern så godt det lar seg gjøre og vurderer bl.a. puljestart og begrensninger i antall påmeldte. Endelig avgjørelse om dette vil avhenge av oppdaterte anbefalinger fra FHI når arrangementene nærmer seg. Ved en eventuell avlysning av arrangement pga alvorlig endring i smittesituasjonen vil startkontingenter bli refundert.


Mer informasjon (oppdateres fortløpende)

Omregistrering

Påmelding

Påmeldingsvilkår

Påmeldte Hauernløpet 2021

Lisens til friidrettsforbundet


Levert av IdrettenOnline