Hauernrittet

Terrengritt på 36 km. Hauernrittet er også en del av Hauerntrippelen.

Arrangeres søndag 5. september 2021 kl. 12:00.

Hauernrittet ble arrangert første gang i 2018. Rittet går på en god blanding av grusvei og sti gjennom nydelige områder i Finnemarka.

Start trimklasse uten tidtaking kl. 11:00.


Løypebeskrivelse

Rittet starter på Rustanveien i Kanada i Lier og går via Fallet, Sneisene, Saga, Veslesetra og Garsjø før målgang på Eggevollen. De første 950 meterne går i lett terrengløype, før hoveddelen på grus som er 30,3 km. På veien opp til Sneisene er det en del tøffe stigninger før det går raskt utover ned mot Saga. Fra Veslesetra begynner stigninger opp til Garsjø. Deretter kommer den siste terrengdelen om Snaret og nederste del av Dritabakkene på drøye 6 km før målgang på Eggevollen. Kart og løypeprofil.

Løypa har ca 700høydemeter og flere krevende grusbakker på opp mot 15 % stigning. Total distanse 36 km.

Løypa for trimklassen er 27,3 km. Start og mål er som i rittet, men løypa er kortere og snillere. Trimklassen følger skiløypa fra Kanada til Sneisene uten turen om Fallet. Ved Garsjø skal trimklassen følge skiløypa forbi Solvang og deretter over akebakken ved Eiksetra før det går videre mot mål på Eggevollen. I trimklassen er også alle med elsykler velkomne til å delta. Kart og løypeprofil.

Løypa er merket med malte piler og skilt.

MERK: Det er gjort endringer mot slutten og løypa stemmer ikke helt med kartet der. Vi skal sykle forbi både Eiksetra og Martinsløkka til mål ved skiskytterbanen på Eggevollen. Påmelding og startkontingent

Startkontingent i konkurranseklassen NOK 480,-. Påmelding fram til kl. 23.59 torsdag 2. september.

Etteranmelding i sekretariatet på løpsdagen NOK 800,-.

Lisens til Sykkelforbundet kommer i tillegg for de som ikke har helårslisens.

Startkontingent i trimklassen NOK 300,-. Påmelding fram til kl.23.59 torsdag 2. september.

Startkontingent barneritt NOK 50,-. Påmelding på Egge skole søndag 5. septemberfram til kl. 10.00 og på Martinsløkka inntil 30 min før første start kl. 11.00.


Sekretariat

Utdeling av startnummer og brikke ved start i Kanada fra kl. 10:00 søndag 2. september


Parkering

Det er en del parkeringsplasser på Egge skole og veiene rundt. Det er også mulig å parkere ved mål på Eiksetra/Martinsløkka/Eggevollen og sykle direkte til start i Kanada (40-60 min). Ved start i Kanada er det kun muligheter for av- og påstigning. Oppvarming med 40-60 min sykling fra Egge skole til Kanada kan anbefales.


Bagasje

På grunn av dagens smittesituasjon vil vi dessverre ikke håndtere transport av bagasje.


Klasseinndeling

15-16 år, 17-18 år, 19-20 år, 21-25 år, 26-30 år, osv i 5-års klasser.


Premiering

I konkurranseklassene er det 1/5 premiering i alle klasser. I tillegg premieres raskeste syklist totalt i herre og dameklassene med kr. 1000,-.


Covid-19

Arrangementene vil bli gjennomført i tråd med de til enhver tid gjeldende regler for smittevern og FHIs anbefalinger for offentlige arrangementer. Vi oppfordrer alle deltakere til å følge anvisninger og rette seg etter smittevernanbefalinger med hensyn på håndhygiene og avstand og ønsker samtidig at alle med symptomer på sykdom holder seg hjemme. Vi vil legge til rette for smittevern så godt det lar seg gjøre og vurderer bl.a. puljestart og begrensninger i antall påmeldte. Endelig avgjørelse om dette vil avhenge av oppdaterte anbefalinger fra FHI når arrangementene nærmer seg. Ved en eventuell avlysning av arrangement pga alvorlig endring i smittesituasjonen vil startkontingenter bli refundert.

 


Mer informasjon (oppdateres fortløpende)

Drikke underveis

Omregistrering

Påmelding

Påmeldingsvilkår

Startliste Hauernrittet 2020

Starttider og puljer

Sykkellisens
Levert av IdrettenOnline