Stormo stiller i Hauerntrippelen

Postet av Hauern den 19. Des 2017

Både Lars Petter Stormo og kona Trude Wermskog Stormo er kjent for sin triatlonsatsning og imponerende resultater fra blant annet Norseman og IronMan. Mye av grunnlaget for satsningen legges på treningsturer i lokalområdet, og med Finnemarka som nærmeste nabo har de et eldorado av treningsmuligheter både til fots, på sykkel og på ski. Hovedmålet for 2018 er igjen VM i IronMan på Hawaii, men på veien dit setter de stor pris på å teste formen i lokale arrangementer.

Lars Petter har gått Hauern 9 ganger tidligere og har tatt tredjeplassen totalt i 2011 og 2015, samt klasseseier i 2012, 2013 og 2015. Han har også preget teten i Montebellotrippelen, senest med sammenlagtseier i 2016. Trude har deltatt i Hauern tre ganger tidligere og har tatt tredjeplassen i klassen alle gangene.

De er begge påmeldt i Hauerntrippelen i 2018 og målet er selvfølgelig å vinne. De synes Hauerntrippelen kommer som et friskt tilskudd lokalt og har stor tro på at det kommer til å bli et kjempeflott arrangement både for elitemosjonistene og alle som gjerne vil ha et mål å trene mot. Ved å spre konkurransene på ski, sykkel og løp utover hele året er det lettere å holde motivasjonen oppe til å trene gjennom skiftende årstider.
Påmelding til Hauern 2018 er åpen

Postet av Hauern den 10. Nov 2017

Barmarkstreningene er i gang, snøkanonene står klare og vinteren kommer nærmere for hver dag. Vi gleder oss og håper på gode treningsforhold fram mot Hauern søndag 4. februar. Traseen går som vanlig fra Kanada til Spiralen, med en ny sløyfe om Årkvisla og Haugstua. Total lengde blir ca. 45 km. Uansett hvordan snøforholdene blir er det bestemt at Hauern skal gjennomføres og alternative traseer er klargjort.

Påmelding til Thorleif Haugs Minneløp er åpen og prisen i år blir kr. 550,- fram til 1. januar. Dette inkluderer busstransport fra Tinghuset til start i Kanada og fra mål på Spiralen tilbake til Tinghuset. Parkering ved Tinghuset er gratis. Skilisens kommer i tillegg for de som ikke har helårslisens.

Nytt av året er Hauerntrippelen med ski, sykkel og løp. Alle som fullfører de tre ulike arrangementene innenfor samme kalenderår er automatisk med i trippelen, men det er også mulig å melde seg på alle arrangementene på en gang til redusert pris. Fram til 1. januar er prisen satt til kr. 1000,-. For å melde deg på trippelen velger du påmelding til Thorleif Haugs Minneløp og krysser av for deltakelse i trippelen der.

Påmelding til Halvhauern (25 km på tid), Thorleif Haug Marsjen (45 km uten tid) og Familiehauern (25 km uten tid) er også åpnet. Gå til arrangementssidene for mere informasjon.
Terrengløp

Postet av Hauern den 7. Sep 2017

Hauern blir i 2018 en trippel med ski, sykkel og terrengløp. For å teste løypa for terrengløpet arrangerer vi et testløp lørdag 30. september 2017. Arrangementet er gratis og vi ønsker tilbakemelding på valg av løype, organisering og annet relevant fra alle som har lyst til å være med.

Terrengløpet går på en god blanding av grusvei og sti gjennom nydelige områder i Drammensmarka. Start og mål er på Spiralen og løypa går forbi barndomshjemmet til Haug på Årkvisla, rundt Panteguten og opp til Tverken før den returnerer til Spiralen via Landfallhytta og Theo Thornes sti.

Bli med fra starten på en ny epoke i Hauern-historien.

Følg lenken til arrangementssiden Thorleif Haugs Terrengløp for mer informasjon og påmelding.
Utdeling av startnummer

Postet av Hauern den 26. Aug 2017

Startnummer

Startnummerne ligger i poser sammen med tidtakingsbrikke (for de som leier brikke) og merkelapp til sekken. Vi har i 2017 bestemt å ikke sende ut startnummer i posten slik vi har gjort noen tidligere år. Alle må hente det på start renndagen.  Utdeling av startnummer på start vil pågå fra klokken 07.30

 

Tidtaking med brikker

I Natthauern, Halvhauern og Minneløpet brukes EMIT tidtakingssystem. Alle løpere som går på tid, må gå med en elektronisk brikke som gjør at start og målgang blir registrert. Tidtakerbrikken festes på venstre ben, rett over ankelen. De som har egen brikke kan bruke den. Da må brikkenummeret registreres ved påmelding. De som ikke har egen brikke må leie av arrangøren.

De som leier brikke er ansvarlig for at denne blir levert tilbake til arrangøren ved målgang. Ikke returnert leiebrikke faktureres med kr 650.
På løpsdagen

Postet av Hauern den 26. Aug 2017

Starttid

Minneløpet har puljestart fra kl. 09:30 og med 10 minutters mellomrom fra Kanada. Deltagerne plasseres i de forskjellige puljene ut fra seedingen. Du finner mer informasjon om dette under Startpuljer og Seeding. Unntaket er klassene fra og med 61 år som starter kl 09:00.

 

Startområdet

På start er det mange mennesker samlet på et relativt lite område. Her er litt informasjon om hvordan startområdet er organisert:

 • Startnummer mm hentes ved bussholdeplassen i Kanada.
 • Bagasje som skal fraktes til målområdet plasseres godt merket under skiltet "Bagasje".
 • Det er frivillig brikketesting på start, vi anbefaler å gå innom der for å sjekke tidtakingsbrikken i tide til å kunne skaffe en ny hvis det er problemer.
 • Startområdet er ca 300 meter fra bussholdeplassen.
 • Vi har tidligere fått klager fra naboer om urinering i gårdsplasser og oppkjørsler. Gjør dette ut mot skogen eller benytt oppsatte toaletter.
 • Det er INGEN parkering ved start i Kanada.
 • Vestsideveien er stengt for privatbiler fra Delekant til Damliveien.
 • Smøring og klargjøring foregår på venstre side av startområdet, eller på bussholdeplassen.
 • Oppstilling for start skjer etter gentlemansprinsippet - de raskeste stiller seg først.
 • Vis hensyn til de som skal starte!


Se ellers kart over startområdet under menyen "Kart".

Vær nøye med å sjekke at både startnummeret og tidtakingsbrikken du har fått stemmer med startlisten!

 

Sperretid

Deltakere må ha passert matstasjonen på Solvang senest kl 14:00. Deltakere som kommer etter sperretiden vil få tilbud om transport til Spiralen.

 

Drikkestasjoner / Mat

Det er drikkestasjoner ved Nykjuakrysset etter ca 9 km, ved Tranemyrene etter ca 17 km, ved Solvang etter ca 22 km, på Hauernstua etter ca 42 km og ved målpassering. Ved alle drikkestasjonene serveres det saft fra Synnøve Finden. På Solvang blir det i tillegg servert boller og bananer. Etter mælgang serveres det lapskaus til alle deltakere.

Brutt løp

Dersom du må bryte løpet underveis er det viktig at du gir beskjed om dette til matstasjonsansvarlig eller på telefon 4144 3573. Tidtakingsbrikken må også leveres til matstasjonsansvarlig eller til innkjøringsvakt i bunnen av Spiralen innen kl 16.00

 

Målområdet

Etter målpassering er det viktig å komme seg vekk fra målseglet så raskt som mulig for å hindre at det blir kødannelse her. Du får hjelp til å ta av deg tidtakingsbrikken av en av funksjonærene som samler inn disse. Brikker som ikke blir innlevert vil bli fakturert med kr 650,-

Oppdaterte resultatlister blir hengt opp i målområdet med jevne mellomrom. Premier og diplomer/merker/statuetter deles ut i målteltet - premier ettersendes ikke.

Bagasje som er fraktet fra start befinner seg under skiltet "Bagasje". Se ellers kart over målområdet under menyen "Kart". Vi har dessverre ingen garderobe/dusj muligheter i målområdet. Det er mulig å besøke Drammensbadet og dusje der. Inngangsbilett må løses som vanlig gjest.
Transport og bagasje

Postet av Hauern den 26. Aug 2017

Transport til start

Busser til start i Kanda og Eggevollen går fra Tinghuset i Drammen (Erik Børresens allé 20).Bussene går fra kl. 07.00, og utover så snart de er fulle. Bussene kjører via Lierbyen og Vestsideveien. Det må beregnes ca. 40 minutter fra Tinghuset til Kanada. Billettprisen er inkludert i startkontingenten. Bussen kan ta opp løpere på signal ved Lier kommune teknisk sentral (Vestsideveien 18).

Alle bussene går til Kanada (for Minneløpet og Marsjen) med stopp på Egge for å slippe av deltakere som skal til Eggevollen (Halvhauern og Familiehauern). Fra Egge går det egen skyttelbuss opp til Eggevollen. Siste buss går fra Tinghuset kl 10:00. Alle deltakere oppfordres til å benytte busstilbudet frem til start.

 

Transport til og fra mål

Målområdet på Spiralen være stengt for privatbiler under arrangementet. Det blir satt opp skyttelbusser som går i kontinuerlig trafikk mellom Tinghuset / Vaagardsløkka / Spiralen. Alle som skal opp og ned til Spiralen må benytte disse bussene. Skyttelbussene er gratis. Skyttelbussene går i tidsrommet 11:30 - 16:00.

 

Transport av bagasje fra start til mål

For deltakerne i arrangementene på Hauern-søndagen (Minneløpet, Thorleif Haug Marsjen, Halvhauern og Familiehauern) har vi transport av bagasje fra start til mål. Løpsdeltakerne finner en nummerlapp og en bit ståltråd i startnummerposen, mens marsjerne får denne utdelt på start. Nummerlappen skal benyttes til å merke sekken. Sekken plasseres så på oppsamlingssted for sekker ved start. Du vil finne igjen sekken din i målområdet. Disse er sortert etter startnummer.
Påmelding

Postet av Hauern den 26. Aug 2017

Påmelding må gjøres gjennom vårt elektroniske påmeldingsystem og betales med kredittkort. Påmeldingen åpner i rimelig tid før hvert arrangement og annonseres på våre nettsider og på Facebook.

Dersom du har deltatt i Minneløpet, Halvhauern, eller Natthauern tidligere finner du enkelt ditt navn i databasen vår, kontrollerer at opplysningene er riktige, og melder deg på. Sørg for å ha kredittkortet tilgjengelig når du melder deg på.

Har du ikke deltatt tidligere får du opp en tom side med opplysningene som må registreres.
Løype innom Haugstua

Postet av Hauern den 26. Aug 2017

Haugstua var Thorleif Haug's barndomshjem ved Årkvisla. De siste årene har en driftig gjeng med Knut Olaf Kals i spissen stått for restaurering av stedet og de har store planer for bruk av området i fremtiden.

I samarbeid med Kals, Drammen kommune og Lier kommune har vi i høst jobbet med å legge om Hauern-traseen slik at vi i 2018 vil passere Haugstua, som også blir siste drikkestasjon før mål.
Premiering

Postet av Hauern den 27. Jul 2017

Minneløpet

Det er 1/5 premiering i alle klasser. I tillegg er det premier til de 3 beste menn og kvinner uavhengig av klasse. Disse premiene blir delt ut ved en premieseremoni på Spiralen så snart plasseringene er klare.

Merker og statuetter

For de som klarer merkekravet er det i tillegg følgende premiering:

 • Sølvmerket deles ut til alle som klarer maksimaltiden første gang.
 • Gullmerket deles ut til løpere som har klart maksimaltiden i 5 renn.
 • Minnepremie tildeles løpere som har klart maksimaltiden i 35 renn.

Statuetter, relieffer og medaljonger som kan kjøpes til selvkost (kr 300,-) etter rennet er:

 • Statuett til løpere som har klart maksimaltiden i 10 renn.
 • Relieff til løpere som har klart maksimaltiden i 20 renn.
 • Medaljong til løpere som har klart maksimaltiden i 25 renn.
 • Minnepremie til løpere som har klart maksimaltiden i 30 renn.
 • Minnepremie til løpere som har klart maksimaltiden i 40 renn.

 

Halvhauern

I årsklassene 13, 14, 15 og 16 er det full premiering. Utover dette er det 1/5 premiering.

 

Natthauern

Det er 1/5 premiering i alle klasser.
Klasseinndeling og maksimaltider

Postet av Hauern den 27. Jul 2017

Minneløpet

AldersklasseMaksimaltid MennMaksimaltid KvinnerAldersklasseMaksimaltid MennMaksimaltid Kvinner
15 - 16 år100 minutter150 minutter46 – 50 år100 minutter150 minutter
17 – 18 år90 minutter140 minutter51 – 55 år110 minutter160 minutter
19 – 20 år80 minutter130 minutter56 – 60 år120 minutter180 minutter
21 – 25 år70 minutter120 minutter61 – 65 år140 minutter190 minutter
26 – 30 år70 minutter120 minutter66 – 70 år160 minutter200 minutter
31 – 35 år80 minutter130 minutter71 – 75 år180 minutter220 minutter
36 – 40 år90 minutter140 minutter76 år og eldre200 minutter240 minutter
41 – 45 år90 minutter140 minutteri stigende 5-års klasser  

Maksimaltid er tiden som kreves for å klare merkekravet i Hauern og angis som tillegg til dagens vinnertid (ikke klassevinner).

 

Halvhauern

J13, G13, J14, G14, J15, G15, J16, G16. Fra og med 17 år er klasseinndelingen den samme som i Minneløpet.

 

Natthauern

Kvinner Junior (13 - 20 år), Menn Junior (13 - 20 år), Kvinner Senior, Menn Senior
Starttider, puljer og seeding

Postet av Hauern den 27. Jul 2017

Thorleif Haugs Minneløp

Thorleif Haugs Minneløp har startpuljer etter alder og seeding. Første start er kl 09:00. I denne puljen starter alle deltakere fom. 61 år og eldre. Puljenr 1 er første pulje med seedede deltakere. Denne puljen vil ha 100 deltakere med start kl 09:30. Etter dette starter puljer med 200 deltakere med 10 minutters mellomrom.

Komplett puljeoppsett blir:

PuljenrStarttidPuljestørrelseFra/Til  startnr
 09:00 1701 ->
109:301001 - 100
209:40200101 - 300
309:50200301 - 500
410:00200501 - 700
510:10200701 - 900
610:20200901 - 1100
710:302001101 - 1300
810:402001301 - 1500
910:502001501 - 1700


Automatisk seeding

Seeding blir automatisk foretatt ut fra ditt beste resultat i ett av rennene nedenfor. Endelig fordeling i startpuljer skjer når påmeldingsfristen har gått ut. Alle puljene har en bestemt størrelse så tabellen nedenfor er kun veiledende. Etter påmeldingsfristens utløp vil de 100 best seedede bli plassert i pulje 1, de 200 neste i pulje 2 osv.

RennPulje 1Pulje 2Pulje 3Pulje 4Pulje 5Pulje 6Pulje 7
Hauern 201602:0802:2902:4102:5103:1203:2903:58
Hauern 201502:0602:2702:3902:4903:1003:2603:55
Birkebeinerrennet 201703:1503:4704:0504:2104:5305:1906:03
Birkebeinerrennet 201603:3204:0704:2704:4305:1805:4606:34
Holmenkollen SM 201702:4403:1103:2603:3904:0604:2705:05
Holmenkollen SM 201602:1002:3202:4402:5403:1503:3304:02

Automatisk seeding mot Birkebeinerrennet eller Holmenkollen Skimaraton krever at BirkID er oppgitt både ved påmelding til det aktuelle løpet og til Thorleif Haugs Minneløp.


Manuell seeding

Seeding på bakgrunn av andre renn kan foretas dersom resultatlistene for rennet ligger tilgjengelig på internett, og rennets lengde er over 30 km. Manuell seeding koster kr. 100,- Beløpet innbetales til vår konto 2220.26.27130 og kvittering for betaling sendes til post@hauern.no sammen med opplysninger om hvilket renn som skal benyttes til seeding. 

Siste frist for manuell seeding er onsdag 1. februar.


Etteranmeldte

Alle etteranmeldte starter i siste pulje.


Halvhauern

Halvhauern har fellesstart fra Eggevollen kl 11:00

 

Thorleif Haug Marsjen og Familiehauern

Begge marsjene har fleksibel start.  Thorleif Haug Marsjen starter fra Kanada i tidsrommet 08:30 til 11:00 Familiehauern starter fra Eggevollen i tidsrommet 10:00 til 11:00

 

Natthauern

Natthauern har fellesstart fra Landfalltjern kl 18:00