Postkort-Hauern også i 2021?

Postet av Hauern den 1. Nov 2020

Vi hadde flaks i 2020 og fikk arrangere skirenn den ene helgen i vinter det var gode snøforhold, solskinn og ingen Corona. Vi har trua på at vi skal få til dette også i 2021 og har nå åpnet for påmelding. Vinneren fra 2020, Roy-Arne Tollefsen er allerede påmeldt. Det samme er alle som kom på pallen i Hauerntrippelen.

Vi feirer at Hauern i 2021 arrangeres for 50. gang! For å markere dette utvider vi løypa til 50 km og inviterer alle til å melde seg på før 1. desember for kr. 500.

Hauern går alltid første helgen i februar og er seedingrenn til Birken, Vasaloppet og Holmenkollmarsjen. Man velger selv om man vil gå på tid, eller i trimklassen som en del av Thorleif Haug Marsjen. Det er også mulig å gå halve distansen med og uten tidtaking for de som synes 50km blir for langt.

Merk at vi hele tiden vil følge gjeldende retningslinjer fra Folkehelseinstituttet og kommunene når det gjelder smittevern og restriksjoner. Det vil derfor være et begrenset antall startnumre tilgjengelig. På Hauernløpet i høst måtte vi si nei til flere som meldte seg for seint, så det kan være lurt å være tidlig ute med påmeldingen.
Hauern 2020 oppsummert

Postet av Hauern den 17. Okt 2020

Vi hadde på lørdag 26. september gleden av å ta i mot nesten 200 løpere på Spiraltoppen til årets siste Hauernarrangement. Selv med 50 mm regn natt til lørdag og strenge Corona-tiltak ble det et vellykket arrangement og tilbakemeldingene fra deltakerne er udelt positive. De skryter av løypa som de syns er både tøff og krevende, spesielt i år hvor det var ekstra vått og de måtte vasse med vann langt opp på leggene i en av motbakkene. I tillegg hadde det i løpet av natten veltet to trær over stiene slik at de måtte ta en omvei inn i skogen for å komme forbi. Det er jo ikke terrengløp for ingenting :)

Øystein Mørk og Margrethe Bergane vant Hauernløpet 2020.

Øystein Mørk og Margrethe Bergane viste begge at de er i storform og vant årets Hauernløp på 18 km i overlegen stil. Øystein hadde over to minutter til nærmeste konkurrent, mens Margrethe hadde hele seks minutter å gå på. Dette var ren utklassing!

Lier Skiløberforening har tatt grep om Hauerntrippelen og stakk av med de to øverste pallplassene. Ronny Bakke vant foran Jon Arne Fossen, med Tor-Christian Nygren fra Sturla Ski på tredjeplass. Det var i år ingen damer som fullførte alle tre konkurransene i Hauerntrippelen.

I nykommeren HauernULTRA, som består av tre runder i stiene til Hauernløpet, vant en lettbeint Johan Erik Svensson fra Sky Blazers på rett over 5 timer. Med litt over ti minutter til nestemann kan man på denne distansen si at det var en knepen seier. Cathrine Walle vant overlegent i dameklassen.

Vi har i hele 2020 hatt svært mye flaks. Snøen kom siste uke før skirennet og vi klarte da å få på plass en løype på over 40 km med målgang på Martinsløkka. Dette er en fin reservearena, men vi ønsker selvfølgelig å fortsette videre over Tverråsrunden og ned til Spiralen via Årkvisla og Haugstua bare det er nok snø. Uka etter skirennet kom det igjen mildvær og deretter Corona, som gjorde at bl.a. Birken og Montebellorennet måtte avlyse. Utover våren og sommeren ble det meste av løp og sykkelritt også avlyst. Det at vi har klart å gjennomføre både skirenn, sykkelritt og løp under gjeldende forhold er vi svært godt fornøyde med. Dette har også gitt oss mange nye deltakere og vi forventer en økt interesse for arrangementene i 2021 som et resultat av dette.
Smitteverntiltak på Hauernløpet og HauernUltra

Postet av Hauern den 24. Sep 2020

Vi gjennomfører en rekke tiltak for å redusere smittefare ved gjennomføring av Hauernløpet og HauernUltra. Vi vil gjøre vårt beste for at hverken deltakere eller frivillige skal bli smittet.

 1. Hvis du er syk, eller brygger på noe som helst. Hold deg hjemme! Det kommer flere løp.
 2. Alle frivillige som skal ha direkte kontakt med deltakerne skal bruke munnbind, i tillegg skal de som deler ut drikke benytte hansker.
 3. Håndsprit vil være tilgjengelig og skal brukes.
 4. Puljestart med 20 i hver pulje. To minutter mellom hver pulje. Vi merker opp soner til hver pulje bortover Kanonveien, slik at det blir god plass til 20 i puljene. Inndeling i puljene skjer ut fra egenvurdering av form og forventet sluttid.
 5. Maks 200 deltakere totalt. Det betyr ingen etteranmelding på start!
 6. Etter målgang tar vi av brikker, deler ut deltakerkrus og drikke. Deretter oppfordrer vi alle til å forlate målområdet.
 7. Vinnere annonseres i mål, men det vil ikke bli premieutdeling eller opphenging av resultatlister. Alle resultater vil legges ut på nett så raskt det lar seg gjøre. Klassepremier og premier til de 1/5 raskeste i hver klasse kan hentes i DNT-butikken i Drammen.
 8. Det blir dessverre heller ikke noe av den nydelige lapskausen i mål.

Vi beklager at dette vil gi en betydelig redusert opplevelse for alle deltakere, men velger å heller være positive til at vi klarer å gjennomføre innenfor de rammene som er.
Status i Hauerntrippelen 2020

Postet av Hauern den 26. Aug 2020

Etter gjennomført ski og sykkel er det 16 stykker som er med i den gjeve kampen om Hauerntrippelen. Lier Skiløberforening er godt representert med hele fem deltakere.


Helt i tet finner vi Ronny Bakke som før løpet ligger vel 7 minutter foran andremann Jon Arne Fossen. Begge to fra Lier Skiløberforening. På plassen bak finner vi Paul Vanberg fra Fossum IF, snaut 7 minutter bak Jon Arne.

Komplett resultatliste finner dere her: Status Hauerntrippelen 2020.pdf

Det hele avgjøres under Hauernløpet 26. september.
Hauernrittet 2020 vel overstått!

Postet av Hauern den 23. Aug 2020

En stor takk til alle som deltok i årets Hauernritt! Det er en fornøyelse å ta imot så mange smilende syklister i mål :)

Vi er også takknemmelige over at vi i det hele tatt klarte å arrangere med alle forbehold og smittevernhensyn. Håper dere alle hadde en fin tur og at vi får se dere igjen til neste år. Eller i allerede i Hauernløpet 26. september ;)

Resultatene er også klare og vinner av herreklassen ble Øivind Løining Bjerkseth, mens Kristin Ankile vant kvinneklassen i år igjen. Gratulerer begge to!

Resten av resultatene ligger her: Hauernrittet 2020.

Kan også åpnes her hvis noen har problemer med lenken over: Resultatliste - klassevis.
Covid-19 tiltak på Hauernrittet

Postet av Hauern den 14. Aug 2020

For å redusere smittefare ved gjennomføring av Hauernrittet gjør vi en del endringer i arrangementet. Så lenge den lokale smittesituasjonen ikke endrer seg vesentlig neste uke blir dette gjeldende:


 1. Maks 200 deltakere fordelt på trim og konkurranse.
 2. Puljestart med 20 i hver pulje. 5 minutter mellom hver pulje. Det vil også bli markert med bånd slik at de startende står i to rekker med minst en meter mellom rekkene.
 3. Utlevering av startnummer flyttes til startområdet i Kanada. Utlevering av startnummer fra kl. 10:00.
 4. Kun forhåndspåmelding fram til kl. 23.59 torsdag 20. august.
 5. Håndsprit vil være tilgjengelig flere steder i start- og målområdet.
 6. Det blir ikke drikkestasjon på Nykjua.
 7. Målgang flyttes til Eggevollen og vi sperrer av hele parkeringen ved skiskyteranlegget.
 8. Det blir ikke transport av bagasje fra start til mål.
 9. Vinnere annonseres i mål, men det vil ikke bli premieutdeling eller opphenging av resultatlister. Alle resultater vil legges ut på nett så raskt det lar seg gjøre. Klassepremier og premier til de 1/5 raskeste i hver klasse kan hentes i DNT-butikken i Drammen.
 10. Det blir dessverre heller ikke noe av den nydelige lapskausen i mål.

Vi beklager at dette vil gi en betydelig redusert opplevelse for alle deltakere, men velger å heller være positive til at vi klarer å gjennomføre innenfor de rammene som er.

I tillegg ber vi alle deltakere ta hensyn til seg selv og andre ved å vaske hender, benytte håndsprit og holde seg hjemme dersom man har symptomer på Covid-19.
Høstens arrangementer går som planlagt

Postet av Hauern den 2. Jul 2020

I en situasjon med mange avlyste konkurranser på våren og sommeren gleder det oss stort å kunne ønske velkommen til Hauernrittet søndag 23. august og Hauernløpet lørdag 26. september. For tredje året på rad vil deltakerne kunne nyte flotte turer i terrenget gjennom kremen av Finnemarka. Enten dere deltar med tidtaking eller i trimklassen setter vi stor pris på å se dere alle igjen :)

Parallelt med Hauernrittet arrangeres også TeVeBu-ritt for de yngre deltakerne i målområdet på Martinsløkka/Eiksetra. Se mer informasjon om dette på nettsiden til rittet: Hauernrittet.

Vi har også en nyhet på løpssiden for dem som liker å løpe langt. HauernUltra følger samme stier som Hauernløpet, men for å fullføre må man løpe tre runder av 18 km. Dette er en utfordring kun for de sprekeste.

Arrangementene vil bli gjennomført i tråd med de til enhver tid gjeldende regler for smittevern og FHIs anbefalinger for offentlige arrangementer. Vi oppfordrer alle deltakere til å følge anvisninger og rette seg etter smittevernanbefalinger med hensyn på håndhygiene og avstand og ønsker samtidig at alle med symptomer på sykdom holder seg hjemme. Vi vil legge til rette for smittevern så godt det lar seg gjøre og vurderer bl.a. puljestart og begrensninger i antall påmeldte. Endelig avgjørelse om dette vil avhenge av oppdaterte anbefalinger fra FHI når arrangementene nærmer seg. Ved en eventuell avlysning av arrangement pga alvorlig endring i smittesituasjonen vil startkontingenter bli refundert.
Resultater Hauern 2020

Postet av Hauern den 2. Feb 2020

Roy-Arne Tollefsen fra Kongsberg IF vant Hauern med ett sekund foran Ole Petter Dirdal Moxnes fra Bergkameratene Ski. På tredjeplass, litt over halvminuttet bak kom Ståle Fenstad fra Rustad IL.

Fanny Møller Endresen fra DBK/Teamdrivtreningmilslukern vant kvinneklassen med god margin foran Sofia Johansson fra Team Raske Gutter & Skipac og Randi Damgaard fra IL Ivrig.

Gratulerer til alle sammen!

Komplett resultatliste finner dere her: Hauern 2020 - resultatliste.pdf
Smøretips fra Bjørn Myhre

Postet av Hauern den 31. Jan 2020
Hauern starter i Kanada

Postet av Hauern den 29. Jan 2020

Vi har vært så heldige å få 15-20 cm tung våt snø i løypene fra Kanada til Eiksetra. I tillegg er det meldt mere snø fram mot helgen :)

Etter befaring av løypa sammen med løypekjørerne i Lier i dag ser dette veldig lovende ut og forholdene er svært gode. Vi snur oss derfor rundt og flytter starten til Kanada for å få mest mulig av original trase.

Merk følgende endringer:

Utdeling av startnummer på Seniorsenteret i Lierbyen sentrum fra kl. 06.45.

Skyttelbusser fra Lierbyen til start i Kanada. Første buss kl 07.00.

Parkering i Lierbyen ved Kiwi, samt Vestsideveien og Bruveien P-plasser. Ingen parkering i Kanada.

Skyttelbusser fra mål på Martinsløkka til Lierbyen.

Løypa vil gå fra Kanada, ut til Fallet for vending, opp til Nykjua (1. drikkestasjon), ned til Saga og Tranemyrene (2. drikkestasjon), Lelangveien mot Glitre og tilbake forbi Lelangen, ut til Svarthavna for vending og opp Snaret forbi Løken til Eiksetra og målgang på Martinsløkka.

Første start kl. 09.00 for de som er 61 år og eldre.

Første puljestart kl. 09.30.

Påmeldingen holder åpen til midnatt torsdag 30. januar.

Flere detaljer kommer på nettsidene etter hvert.
Natthauern må avlyses

Postet av Hauern den 27. Jan 2020

Etter en befaring i løypa mandag ettermiddag har rennledelsen i samarbeid med TD bestemt at det ikke er forsvarlig å gjennomføre Natthauern.

 

Vi har valgt å refundere startkontingenter og engangslisenser i sin helhet.

Beløpet blir tilbakeført til samme kredittkort som det ble betalt fra. På grunn av behandlingstid hos kortselskapene tar det noen dager før det dukker opp i din saldo.

 

Når det gjelder Minneløpet og Halvhauern på søndag er det foreløpig ikke tatt noen avgjørelse, men det er meldt snø og det vil være tryggere å gå løypa i dagslys.
Vi er klare for Hauern 2020

Postet av Hauern den 23. Jan 2020

Vi er klare for Hauern 2020, er du?

Både Natthauern tirsdag 28. januar og Hauern/Halvhauern søndag 2. februar arrangeres neste uke :)

Martinsløkka og området rundt Garsjø er et av få steder i regionen hvor det fortsatt er snø, men her er det til gjengjeld relativt gode forhold. I samråd med løypekjørerne i Lier har vi derfor besluttet å bruke Martinsløkka som arena for både Natthauern og Hauern/Halvhauern 2020.

Løypa for Natthauern vil gå i en sløyfe på 12,4 km fra Martinsløkka forbi Eiksetra og Solvang, ut til Egga og deretter Svarthavna for vending før den går opp Snaret og forbi Løken og Liseterbekken tilbake til Martinsløkka.

Hauern og Halvhauern vil følge samme løype med en ekstra sløyfe i lysløypene på Martinsløkka. Hauern vil gå tre runder i denne sløyfa, mens Halvhauern går en runde på ca. 13-14 km.

Nærmere opplysninger om løype, transport og startnummer kommer på nettsidene i løpet av kort tid.