Påmelding 2019

Postet av Hauern den 8. Des 2018

Den første snøen har lagt seg i Finnemarka og påmeldingene til Hauern 2019 har begynt å tikke inn. Herrene er tidlig ute og alle de tre på topp i Hauerntrippelen 2018 er med også i 2019. Også Ina Gerhardsen Larsen som vant dameklassen i Hauerntrippelen i 2018 er påmeldt og klar for konkurranse i 2019. 

Sjekk hvem som er påmeldt her: Påmeldte 2019

Eller gå rett til påmelding for å melde deg på her: Påmelding

For å melde deg på Hauerntrippelen 2019 må du velge Thorleif Haugs Minneløp i påmeldingssystemet og så trykke på "Ja jeg blir med på trippelen". Dersom du allerede har meldt deg på Minneløpet kan du endre påmeldingen din i påmeldingsystemet og legge til Hauerntrippelen i etterkant.

Bilde fra toppen av Dritabakkene på vei mot Tverråsrunden. Foto: Tom Helgesen.
Seeding og seedingrenn

Postet av Hauern den 22. Nov 2018

Hauern 2019 er offisielt seedingrenn til både Vasaloppet, Birkebeinerrennet og Holmenkollen Skimaraton. Automatisk seeding mot Birkebeinerrennet eller Holmenkollen Skimaraton krever at BirkID er oppgitt både ved påmelding til det aktuelle løpet og til Thorleif Haugs Minneløp.

Hauern har også startpuljer som angitt på våre sider om Starttider, startpuljer og seeding, og plassering i puljer bestemmes av tider fra Hauern 2018 og 2016, Birken 2018 og 2017 og Holmenkollen Skimaraton 2018 og 2017.

Seeding på bakgrunn av andre renn kan foretas dersom resultatlistene for rennet ligger tilgjengelig på internett, og rennets lengde er over 30 km. Siste frist for manuell seeding er onsdag 30. januar.
Påmelding til Hauern og Hauerntrippelen 2019 er åpen

Postet av Hauern den 14. Nov 2018

Turrennet med den fineste utsikten og den beste lapskausen går av stabelen søndag 3. februar 2019. Velg om du vil gå den klassiske Hauern på 42 km gjennom Finnemarka fra Kanada til Spiraltoppen, eller Halvhauern på 25 km fra Eiksetra. Egne trimklasser for de som ikke ønsker mas med tidtaking.

Påmeldingen er nå åpen.
Vinnere av Hauerntrippelen 2018

Postet av Hauern den 1. Okt 2018

Hauerntrippelen 2018 ble vunnet av Ina Gerhardsen Larsen fra Gården Bootcamp og Tor Einar Hulløen fra Eggedal Il i overlegen stil. Ina hadde en totaltid som var nesten 25 minutter bedre enn nummer to, mens Tor Einar kom akkurat 24 minutter foran andremann. På plassene bak kom Brynhild Børtnes, Janne Stenbrenden, Dag Erik Molandsveen og Jon Arne Fossen.

Vi er dypt imponert over alle de 35 som fullførte både ski, sykkel og løp og ønsker dere alle velkomne til neste års arrangement.

Komplett resultatliste for Hauerntrippelen 2018 er nå tilgjengelig på nettsidene: Resultater Hauerntrippelen 2018
Vinnere av Hauernløpet 2018

Postet av Hauern den 30. Sep 2018

Øystein Mørk (M 41-45) fra SK Kraft vant en overlegen seier på Hauernløpet 2018. I mål var han over tre minutter foran nestemann. På bildet står Øystein sammen med nr. 2 Martin Kristiansen (M 21-25).

Raskeste dame var Maren Jansson Haverstad (K 26-30).

Som på Minneløpet fikk alle klassevinnere en flott glasspokal med Hauerninskripsjon.

Resultater fra Hauernløpet 2018 ligger på nettsidene våre: Resultater Hauernløpet 2018
Lars Gurandsrud og Kristin Ankile vant Hauernrittet 2018

Postet av Hauern den 9. Sep 2018

Kristin Ankile fra Drammen Ck.I lett regn og en god del søle fullførte 98 syklister historiens første Hauernritt. Lapskaus i mål varmet godt etter halvannen til to timer i terrenget.

Lars Gurandsrud fra Ck Oslofjord vant klasse M26-30 og hadde også raskeste tid av alle. Kristin Ankile fra Drammen Ck vant klasse K51-55 og var raskeste kvinne totalt.

I Hauerntrippelen tok Lars Gurandsrød innpå 03:40 på Tor Einar Hulløen fra Eggedal IL, men Tor Einar leder fortsatt med 04:47 før Hauernløpet. Kristin Ankile har sikret seg et solid forsprang i trippelen og ligger 11:53 foran Ina Gerhardsen Larsen fra Gården Bootcamp før løpet.

Gå direkte til resultatlisten her: Hauernrittet 2018
Fellestrening til Hauernrittet tirsdag 4. september

Postet av Hauern den 3. Sep 2018

Avgang fra Bragernes torg kl. 17:00 for felles sykling til starten i Kanada. Man kan også møte i Kanada på parkeringsplassen i Rustanveien kl. 17:45. Monter lys foran og bak på sykkelen da det blir mørkt ca. kl. 20:30.

Det blir 2-3 grupper ut fra fart/nivå. Leder for treningen er Per Ove Windelstad og Jan Dekko. Vel møtt til en gjennomkjøring.

PS: Ved Martinsløkka blir det for tiden barket i det våte partiet ved inngangen til løkka og løypa blir merket over løkka og inn i lysløypa på lørdag. I lysløypa blir det samtidig bygget en klopp over en bekk etter en av utforbakkene.
Oppdatering Hauernrittet

Postet av Hauern den 23. Aug 2018

Det nærmer seg Hauernrittet søndag 9. september og ting begynner å falle på plass. Løypa starter på Rustanveien innerst i Kanada i Lier, samme sted som skirennet på vinteren, og går i flott terreng på en blanding av sti og grus via Fallet, Sneisene, Saga, Veslesetre og Garsjø før målgang på Eggevollen Parkering. De første 950 meterne går i lett terrengløype, før hoveddelen på grus som er 30,3 km. På veien opp til Sneisene er det en del tøffe stigninger før det går raskt utover ned mot Saga. Fra Veslesetre begynner stigninger opp til Garsjø. Deretter kommer den siste terrengdelen på drøye 6 km før målgang på Eggevollen.

Det er ingen parkering ved start, kun av- og påstigning. Vi anbefaler deltakerne å parkere ved Egge skole hvor det er utdeling av startnummer og deretter sykle de ca. 20 min til start som oppvarming.

For de som ønsker å sykle i trimklassen er det også mulig å benytte elsykkel.

Påmelding kan gjøres ved å følge lenke på rittsidene til Hauernrittet fram til onsdag 5. september. Der finner dere også liste over alle påmeldte. Etteranmelding er kun mulig mellom kl. 07.00 og 09.00 på Egge skole søndag 9. september. Mer informasjon om dette på rittsidene.
Påmeldingen til ritt og løp er åpen

Postet av Hauern den 16. Jul 2018

Vi har fått på plass ny betalingsløsning og påmeldingen for Hauernrittet søndag 9. september og Hauernløpet lørdag 29. september er åpnet. De som meldte seg på Hauerntrippelen i vinter står registrert som påmeldt i både løpet og rittet. Alle andre som deltok i Minneløpet i vinter kan søke seg opp i databasen ved påmelding og vil automatisk bli påmeldt til trippelen dersom de deltar på både ritt og løp i høst. De som ikke deltok i Minneløpet 2018 må registrere seg som ny deltaker.

Mer informasjon om Hauernrittet.

Mer informasjon om Hauernløpet.

Direkte til påmelding:

Meld deg på her

Status i trippelen 2018

Postet av Hauern den 4. Jul 2018

Før skirennet var det 50 påmeldte til trippelen. Av disse fullførte 8 kvinner og 38 menn. Hele fem av kvinnene er fra Gården Bootcamp og Carina Kristiansen leder etter Hauern på ski. På herresiden leder vinneren av fjorårets test av Hauernløpet, Tor Einar Hulløen fra Eggedal IL. Det blir spennende å se kapasiteten på sykkel og løp sammenlignet med tidene på ski.

Tor Einar Hulløen
Vinner av test av Hauernløpet 2017, Tor Einar Hulløen fra Eggedal IL.

Alle som fullfører ski, sykkel og løp innenfor samme kalenderår er automatisk med i trippelen, så her er det fortsatt mulig for flere å melde seg på i konkurransen. Hauernrittet arrangeres søndag 9. september, mens Hauernløpet avslutter trippelen lørdag 29. september. Vinnere av trippelen annonseres etter målgang på Hauernløpet.

Hele resultatlisten etter Hauern for de som er påmeldt trippelen finner du her: Status i Hauerntrippelen 2018.
Per Kristian Nygård vant Hauern 2018

Postet av Hauern den 4. Feb 2018

Ingen var i nærheten  av Per Kristian Nygård, Vestre Spone IF, under Hauern 2018. Han kom i mål tre minutter foran nestemann i løypa, Tor Einar Hulløen, Eggedal IL.

På kvinnesiden vant Ingeborg Lind, Knipen Kneikelag, nesten minuttet foran Henriette Sand, Gården Bootcamp.

Se fullstendig resultatliste her: Resulatliste Hauern og Halvhauern 2018

Foto: Tom Helgesen
Smøretips fra Bjørn Myhre Sport

Postet av Hauern den 2. Feb 2018

Ekspertene fra Bjørn Myhre Sport har i dag testet forholdene i løypa og lagt ut smøretips på sine nettsider. Sjekk smøretipset her: Smøretips Hauern 2018
Startlisten er klar

Postet av Hauern den 2. Feb 2018

Endelig startliste er nå klar og vi har til sammen 550 forhåndspåmeldte til søndagens arrangementer. Av disse skal hele 410 gå full distanse på tid. Med det knallværet som er meldt blir dette garantert god stemning både i løypa og i målområdet. Sjekk din starttid og pulje på følgende lenke: Startliste Hauern 2018

Vi minner samtidig alle deltakere om at det IKKE er mulig å parkere ved start i Kanada pga byggearbeider og flytting av startarena til Rustanveien noen hundre meter lenger inn fra pareringsplassen vi tidligere har benyttet. Det er gratis parkering i Drammen sentrum på søndager og busstransport fra Tinghuset til start og tilbake til Tinghuset fra Spiralen er inkludert i startkontingenten.

Vi ønsker alle god tur og en fantastisk opplevelse gjennom Finnemarka!
Nattthauern - Resultater 2018

Postet av Hauern den 30. Jan 2018

185 deltakere fullførte Natthauern i supre forhold. Nærmere 50 etteranmeldte på start sørget for deltakerrekord og stor stemning både før, underveis og etter løpet.

Vegard Myklemyr og Carina Kristiansen vant henholdsvis herrer og damer Senior Ski.

Pål Møller hadde beste tid på sykkel og Emily Benham-Kvåle vant som eneste dame kvinneklassen på sykkel.

Komplett resultatliste ligger på: Natthauern resultater 2018
Stor påmelding til Natthauern

Postet av Hauern den 30. Jan 2018

Det er nå 114 forhåndspåmeldte til Natthauern på ski og 31 på fatbike. Trimklassen på ski har vist seg å være et svært populært alternativ og bidrar stort til å få flere skiløpere ut i løypene. Vi takker Gården Bootcamp for innspill og god markedsføring.

Løypene er harde og fine og det er meldt om supre forhold med to-tre minusgrader og lettskyet oppholdsvær. Både felleski og tørrvoks vil gi solid feste i kveld. Husk å betale parkering før dere kjører opp til Landfalltjern og tenk på at det kan være glatt i det bratteste partiet.

Det er også mulig å etteranmelde seg på start fram til klokken 18:00. Starten på ski går 18:30. Fatbike 19:30.

God tur!
Spiralrennet avlyses

Postet av Hauern den 29. Jan 2018

Strømbrudd på grunn av trær som har falt over ledningene. Bilde fra Dagsavisen 25.1.18

Spiralrennet må dessverre avlyses grunnet kabelbrudd i lysløypeanlegget rundt Spiralen. Etter en siste befaring i dag at det klart at det ikke lar seg gjøre å utbedre skadene på lysanlegget slik situasjonen er nå. Skogforvalter Bjørn Ringstad rapporterer om 3-4 kabelbrudd, som bla påvirker løypa rundt Villåsen (3km-traseen). I tillegg er enkelte av lysmastene skadet i fundamenteringen slik at elektrikere ikke får klatre i mastene før disse er sikret (dvs, tidligst til sommeren).

Alle andre arrangementer i Thorleif Haug Skifestival går som planlagt.
Starten på Natthauern forskyves til 18:30

Postet av Hauern den 12. Jan 2018

Startskuddet på Natthauern går kl 18:30 tirsdag 30. januar. Dette for å gi løperne litt bedre tid til å gjøre seg klare til skirenn etter jobb. Samtidig introduserer vi en egen trimklasse for de som vil gå uten å kjenne på presset av å konkurrere. Tilbudet til løperne vil være det samme som de som går på tid og startkontingenten vil være den samme, men man trenger ikke skilisens for å delta.

Startskuddet for Natthauern på Fatbike går kl. 19:15.
Natthauern med Gården Bootcamp

Postet av Hauern den 7. Jan 2018

Sammen med en flott gjeng fra Gården Bootcamp testet vi hele traseen til Natthauern torsdag kveld. I lett snøvær og et par minusgrader ble det en bra gjennomkjøring, selv om enkelte opplevde noe kladder under skiene. Blå ekstra gav akkurat nok feste uten alt for mye kladder, men felleski viste seg å være et vel så godt alternativ på dette føret.

Damene (og et par herrer) fra Gården Bootcamp har med et par unntak aldri gått Natthauern, eller Hauern tidligere, og hensikten med gjennomkjøringen var å bli kjent med traseen og oppmuntre til deltakelse på et av vinterens mest stemningsfulle skirenn. Skirenn handler for de aller fleste ikke om å vinne, men om å være med i et fellesskap hvor trening, helse og samhørighet står i sentrum. Her møter man andre med samme lidenskap for friluft og trening, alle med sine egne personlige mål.

Løypa på 12km starter på parkeringsplassen ved Landfalltjern og går rundt vannet opp til Landfallhytta. Vi gikk deretter forbi Myrdammen, Ballklubbhytta og Steinkjerringa opp til Tverken. Videre fortsatte vi ned forbi Sportskapellet og tok til høyre mot Goliaten. Etter Lommetjern tok vi til venstre i løypekrysset sør for Marivann og fulgte den nye Kamstrupløypa over Langemyr og tilbake til hovedløypa mellom Tverken og Landfalltjern. Terrenget her er helt magisk i skinnet fra hodelyktene og det småkuperte landskapet innbyr til stadige tempovariasjoner. Vi fulgte hovedløypa ned til Landfalltjern. På renndagen vil det også kjøres en liten sløyfe ut på tjernet som svinger opp igjen til servicebygget på parkeringsplassen hvor målstreken vil være. Med fakler på vannet de siste hundre meterne blir det garantert flott stemning.

Latteren satt løst hos gjengen fra Gården Bootcamp og vi håper å se mange av dere både i Natthauern 30. januar og i Hauern 4. februar. Takk for turen!