Resultater Minneløpet 2019

Postet av Hauern den 3. Feb 2019

Våre funksjonærer har nå fått alle deltakerne i mål i årets postkorthauern. Sondre Turvoll Fossli fra Hokksund IL og Marianne Madsen fra Christiania Roklubb vant årets Hauern. Fullstendige resultatlister ligger nå på Resultater 2019.
Transport til start søndag 3. februar

Postet av Hauern den 30. Jan 2019

Busser til start i Kanda går fra Egge skole i Lier. Bussene går fra kl. 07.30, og utover så snart de er fulle. Det må beregnes ca. 30 minutter fra Egge skole til Kanada. Billettprisen er inkludert i startkontingenten.

Alle bussene går til Kanada og både Hauern og Halvhauern starter der. Siste buss går fra Egge skole kl 10:00. Alle deltakere oppfordres til å benytte busstilbudet frem til start. Det er gode parkeringsmuligheter ved Egge skole.

I tillegg vil det gå en buss til start fra Drammen sentrum ved Jernbanestasjonen kl. 08.00. Denne bussen vil også kjøre innom Tinghuset for å ta med de som ønsker å parkere der.
Rudi Kristiansen vant Natthauern på ski

Postet av Hauern den 30. Jan 2019

Med 17 minusgrader ble Natthauern 2019 en kald opplevelse, men bålpanne og varm saft i målområdet sammen med entusiastiske deltakere sørget for god stemning hele kvelden.

Rudi Kristiansen fra OSI Langrenn vant herreklassen overlegent på tiden 37:07 og var nesten halvannet minutt foran andremann, Ole Petter Moxnes fra BK Ski. Tredjeplass gikk til Håvard Nygaard fra Lier Skiløberforening.

På damesiden var det en thriller av en innspurt mellom Signe Rismyhr Engelund og Ina Gerhardsen Larsen som endte med fotofinish og delt førsteplass. Tredjeplassen gikk til Carina Kristiansen fra Gaarden Bootcamp.

Raskeste herre på Fatbike ble William Handley på tiden 37:43. Han stilte i juniorklassen og danket ut alle seniorene med en margin på nesten tre minutter! Raskeste dame ble Hege Jakobsen fra Åskollen Sykkelklubb.

Det kan nevnes at dette er første året vinneren på ski var raskere enn vinneren på sykkel. Komplett resultatliste ligger på Natthauern Ski og Natthauern Sykkel.
Angående flytting til Martinsløkka

Postet av Hauern den 28. Jan 2019

Mandag den 21. januar, dvs. under 14 dager før Minneløpet og 8 dager før Natthauern måtte komiteen foreta en vurdering av snøforholdene for å bestemme hvilken trase en skulle velge. Snøforholdene på dette tidspunktet tilsa at å legge arr. med innkomst på Spiralen ikke lot seg gjøre. Både på Tverråsrunden, Bolstadveien og ned mot Spiralen var det flere steder stein som stakk opp i løypa, samtidig som at enkelte partier ikke ville tålt ploging av 5-600 skiløpere uten å komme ned på grusen.

Så i helga kom snøen, hvor mange ser at det har kommet 20–30 cm med snø, men snø er så meget. En merker dette best hvis en skal måke denne snøen, den er lett og har kommet under relativt kaldt vær, dette er snø som ved komprimering av en løypemaskin kun vil tilføre underlaget 2-3 cm ekstra såle. Noe som heller ikke vil være nok til å kunne gjennomføre et skirenn med mål på Spiralen. For å få til en fin og hard såle er vi avhengig av veksling mellom kaldt og mildt vær, og gjerne litt fuktig snø i perioder.

Det skal også presiseres at det er en del logistikk oppgaver som skal løses i forhold til et slikt arr. så når avgjørelsen ble tatt den 21. januar så startet selvfølgelig også dette arbeidet.

Vi som arrangerer Hauern ønsker selvfølgelig også å bruke den ordinære traseen, men vi må hele tiden vurdere forholdene mht. utøvernes utstyr og sikkerhet.
Målgang på Martinsløkka

Postet av Hauern den 27. Jan 2019

Martinsløkka vil bli hovedarena for Hauern 2019 med målgang for både Hauern, Marsjen, Halvhauern og Familiehauern søndag 3. februar. I tillegg blir Martinsløkka utgangspunkt for både Natthauern ski og fatbike tirsdag 29. januar og Spiralrennet torsdag 31. januar. Dette vil sikre gode snøforhold i siste del av Hauern, samtidig som vi får benyttet store deler av Hauerntraseen.

Starten på både Hauern og Halvhauern blir fra Rustanveien i Kanada, mens målgang blir på Martinsløkka. Kart og løypebeskrivelse er lagt ut under hvert av arrangementene.

Busser til start i Kanda går fra Egge skole i Lier. Bussene går fra kl. 07.00, og utover så snart de er fulle. Det må beregnes ca. 30 minutter fra Egge skole til Kanada. Billettprisen er inkludert i startkontingenten. Siste buss går fra Egge skole kl 10:00. Alle deltakere oppfordres til å benytte busstilbudet frem til start. Det er gode parkeringsmuligheter ved Egge skole.

Veien opp til Martinsløkka/Eiksetra vil ha begrenset kapasitet for privatbiler under arrangementet og det må påventes ventetid for å slippe fram møtende busser. Vakter vil regulere trafikken opp og ned. Det blir satt opp skyttelbusser som går i kontinuerlig trafikk mellom Martinsløkka og Egge skole. Alle som skal opp og ned til Martinsløkka/Eiksetra oppfordres til å benytte disse bussene. Skyttelbussene er gratis og går i tidsrommet 11:30 - 16:00.
Natthauern flyttes til Martinsløkka

Postet av Hauern den 22. Jan 2019

Det er slitt og isete i bakkene fra Langemyr ned mot Landfalltjern. Selv om det er meldt snø på lørdag er det bestemt å flytte Natthauern til Martinsløkka hvor man kan gå to runder over Garsjø og til Svarthavna. Blir en litt snillere løypeprofil og litt mer action med to runder. Ca 10 km. Legger ut mer info så snart kart over traseen er klart.

For å ta høyde for litt lengre kjørevei utsettes også starten til kl. 19.00. Starten på Fatbike flyttes tilsvarende til kl. 20.00.

Oppdatering: Kart er nå tilgjengelig på Natthauern 2019.

Dessverre er det ikke mobildekning på Martinsløkka, så de som vurderer etteranmelding med Vipps bes Vippse på forhånd og fremvise kvittering ved påmelding. Se Natthauern ski og Natthauern fatbike for info om priser og påmelding på nett.