Hauernløpet 2021

Postet av Hauern den 19. Sep 2021

Høsten er løpetid

 

Påmeldingene til Hauernløpet og HauernUltra tikker inn og vi gleder oss veldig til å dele løpegleden, nervøsiteten og tilfredsstillelsen med dere igjen. Mange har savnet den spesielle stemningen det gir å delta i konkurranser etter mange avlysninger de to siste årene og det er herlig at vi endelig kan komme igang igjen. Samtidig ser vi også at mange løp, ritt og konfirmasjoner som har blitt utsatt fra i fjor eller i våres nå kjemper om oppmerksomheten til de samme løperne. Vi slår et slag for de lokale arrangementene, det flotte terrenget i Drammensmarka og den nydelige lapskausen etter målgang i Hauern :)

 

Vi kan melde at to av de tre herrene som kom på pallen i fjor er med også i årets Hauernløp: Ole-Jacob Følling og Øystein Sørensen. I tillegg meldes det om at Son André Hval er i toppform etter pers i Oslo Maraton. Kan han være en utfordrer i terrenget?

 

Også på HauernUltra har vi med flere fra pallen i fjorårets løp: Cathrine Walle, Johan Erik Svensson og Espen Berg. Vi er spent på om se om noen klarer å hamle opp med disse lettbeinte løperne i år. Oppdaterte lister over påmeldte finnes nederst på de respektive løpssidene på nettsidene våre.

 

 

Løype og smøretips

 

Siden løpet stort sett går på nydelige stier og høsten byr på vekslende mengder regn, vil underlaget til tider være sølete og glatt. Øystein Mørk prøvde seg med raske asfaltsko et år og angret bittert på det senere da seieren glapp. I fjor kom det så mye regn natten før at en av bekkene vi passerer rakk folk til livet og det ble observert laks på vei oppover! Også i år ser det ut til at det vil bøtte ned i uka fram til løpet, men foreløpig viser Yr at det vil bli fine forhold på selve løpsdagen med skiftende skydekke og 10-12 grader. Vi anbefaler uansett sko med litt mønster under for oss vanlige og også knotter/terrengsko for de som løper raskest. Mange liker å bruke staver, spesielt på ultraløp. Det er fullt lovlig også i HauernUltra og kan komme godt med på tredje runde opp "Morderbakken" med 12% stigning.
Hauernrittet 2021

Postet av Hauern den 26. Aug 2021

Søndag 5. september er det klart for Hauernrittet for fjerde året på rad. Denne nykommeren har allerede rukket å bli en fast tradisjon for mange av våre lokale terrengsyklister. Vi håper å se mange av dere på startstreken igjen!


Nytt av året er en egen klasse for gravel-racere. De starter sammen med resten av feltet, men vil få en egen resultatliste med premiering til raskeste dame og herre.


Løypa er den samme som i 2020 med målgang på Eggevollen. Der er vi skjermet fra sauelort og kan etablere en fin arena ved skiskytterbanen. Før siste innspurt vil løypa bikke ned til høyre mot parkeringsplassen før den snur 180 grader og følger bakken fra parkeringen opp til arenaen. Vi tror dette vil gi en svært spennende innspurt :)


Starten for trimmere og el-sykler går en time før konkurranseklassen i en litt snillere løype.

I målområdet på Eggevollen arrangerer vi også barneritt for de yngre mens vi venter på første syklist i mål.
Hvilken vei går Hauern 2021?

Postet av Hauern den 8. Jan 2021

Marka er full av snø og det er drømmeforhold i skiløypene tidlig i januar. Det er lenge siden vi kunne si det og vi gleder oss over fulle parkeringsplasser på utfartsparkeringene i helgene.

Det er per i dag ikke lov å arrangere skirenn hverken i Lier, eller i Drammen, men der er fortsatt fire uker igjen til 6. februar og Hauern 2021. Vi håper utviklingen snur og fortsetter planleggingen basert på flere ulike scenarier.

En beskrivelse av årets løype på 50 km er nå tilgjengelig på løpssiden sammen med et foreløpig kart (forbedret versjon kommer). Vi ønsker å starte i Kanada, gå forbi Nykjua og Saga til Solvang. Herfra har vi lagt inn en runde ut til Urdevann før vi går tilbake til Tverken, opp til Tverråsrunden og ned Dritarbakkene for målgang på Martinsløkka. Dette er en helt rå løype med en knallhard, men flott avslutning rundt Tverråsen og den har med seg de flotteste delene av Finnemarka.

Utfordringen med den valgte løypen per i dag er at den krever busstransport og håndtering av bagasje. Vi har derfor sett på et alternativ to dersom smittesituasjonen påkrever det. Det innebærer en løype med start og mål på Martinsløkka som følger den opptegnede løypa ut til Urdevann og tilbake forbi Tverken, Tverråsen og Dritarbakkene. Dette gir et arrangement hvor vi kan gjennomføre med svært strenge smitteverntiltak.