Angående flytting til Martinsløkka

Postet av Hauern den 28. Jan 2019

Mandag den 21. januar, dvs. under 14 dager før Minneløpet og 8 dager før Natthauern måtte komiteen foreta en vurdering av snøforholdene for å bestemme hvilken trase en skulle velge. Snøforholdene på dette tidspunktet tilsa at å legge arr. med innkomst på Spiralen ikke lot seg gjøre. Både på Tverråsrunden, Bolstadveien og ned mot Spiralen var det flere steder stein som stakk opp i løypa, samtidig som at enkelte partier ikke ville tålt ploging av 5-600 skiløpere uten å komme ned på grusen.

Så i helga kom snøen, hvor mange ser at det har kommet 20–30 cm med snø, men snø er så meget. En merker dette best hvis en skal måke denne snøen, den er lett og har kommet under relativt kaldt vær, dette er snø som ved komprimering av en løypemaskin kun vil tilføre underlaget 2-3 cm ekstra såle. Noe som heller ikke vil være nok til å kunne gjennomføre et skirenn med mål på Spiralen. For å få til en fin og hard såle er vi avhengig av veksling mellom kaldt og mildt vær, og gjerne litt fuktig snø i perioder.

Det skal også presiseres at det er en del logistikk oppgaver som skal løses i forhold til et slikt arr. så når avgjørelsen ble tatt den 21. januar så startet selvfølgelig også dette arbeidet.

Vi som arrangerer Hauern ønsker selvfølgelig også å bruke den ordinære traseen, men vi må hele tiden vurdere forholdene mht. utøvernes utstyr og sikkerhet.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.