Hauern 2020 oppsummert

Postet av Hauern den 17. Okt 2020

Vi hadde på lørdag 26. september gleden av å ta i mot nesten 200 løpere på Spiraltoppen til årets siste Hauernarrangement. Selv med 50 mm regn natt til lørdag og strenge Corona-tiltak ble det et vellykket arrangement og tilbakemeldingene fra deltakerne er udelt positive. De skryter av løypa som de syns er både tøff og krevende, spesielt i år hvor det var ekstra vått og de måtte vasse med vann langt opp på leggene i en av motbakkene. I tillegg hadde det i løpet av natten veltet to trær over stiene slik at de måtte ta en omvei inn i skogen for å komme forbi. Det er jo ikke terrengløp for ingenting :)

Øystein Mørk og Margrethe Bergane vant Hauernløpet 2020.

Øystein Mørk og Margrethe Bergane viste begge at de er i storform og vant årets Hauernløp på 18 km i overlegen stil. Øystein hadde over to minutter til nærmeste konkurrent, mens Margrethe hadde hele seks minutter å gå på. Dette var ren utklassing!

Lier Skiløberforening har tatt grep om Hauerntrippelen og stakk av med de to øverste pallplassene. Ronny Bakke vant foran Jon Arne Fossen, med Tor-Christian Nygren fra Sturla Ski på tredjeplass. Det var i år ingen damer som fullførte alle tre konkurransene i Hauerntrippelen.

I nykommeren HauernULTRA, som består av tre runder i stiene til Hauernløpet, vant en lettbeint Johan Erik Svensson fra Sky Blazers på rett over 5 timer. Med litt over ti minutter til nestemann kan man på denne distansen si at det var en knepen seier. Cathrine Walle vant overlegent i dameklassen.

Vi har i hele 2020 hatt svært mye flaks. Snøen kom siste uke før skirennet og vi klarte da å få på plass en løype på over 40 km med målgang på Martinsløkka. Dette er en fin reservearena, men vi ønsker selvfølgelig å fortsette videre over Tverråsrunden og ned til Spiralen via Årkvisla og Haugstua bare det er nok snø. Uka etter skirennet kom det igjen mildvær og deretter Corona, som gjorde at bl.a. Birken og Montebellorennet måtte avlyse. Utover våren og sommeren ble det meste av løp og sykkelritt også avlyst. Det at vi har klart å gjennomføre både skirenn, sykkelritt og løp under gjeldende forhold er vi svært godt fornøyde med. Dette har også gitt oss mange nye deltakere og vi forventer en økt interesse for arrangementene i 2021 som et resultat av dette.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.