Hauernløpet 2021

Postet av Hauern den 19. Sep 2021

Høsten er løpetid

 

Påmeldingene til Hauernløpet og HauernUltra tikker inn og vi gleder oss veldig til å dele løpegleden, nervøsiteten og tilfredsstillelsen med dere igjen. Mange har savnet den spesielle stemningen det gir å delta i konkurranser etter mange avlysninger de to siste årene og det er herlig at vi endelig kan komme igang igjen. Samtidig ser vi også at mange løp, ritt og konfirmasjoner som har blitt utsatt fra i fjor eller i våres nå kjemper om oppmerksomheten til de samme løperne. Vi slår et slag for de lokale arrangementene, det flotte terrenget i Drammensmarka og den nydelige lapskausen etter målgang i Hauern :)

 

Vi kan melde at to av de tre herrene som kom på pallen i fjor er med også i årets Hauernløp: Ole-Jacob Følling og Øystein Sørensen. I tillegg meldes det om at Son André Hval er i toppform etter pers i Oslo Maraton. Kan han være en utfordrer i terrenget?

 

Også på HauernUltra har vi med flere fra pallen i fjorårets løp: Cathrine Walle, Johan Erik Svensson og Espen Berg. Vi er spent på om se om noen klarer å hamle opp med disse lettbeinte løperne i år. Oppdaterte lister over påmeldte finnes nederst på de respektive løpssidene på nettsidene våre.

 

 

Løype og smøretips

 

Siden løpet stort sett går på nydelige stier og høsten byr på vekslende mengder regn, vil underlaget til tider være sølete og glatt. Øystein Mørk prøvde seg med raske asfaltsko et år og angret bittert på det senere da seieren glapp. I fjor kom det så mye regn natten før at en av bekkene vi passerer rakk folk til livet og det ble observert laks på vei oppover! Også i år ser det ut til at det vil bøtte ned i uka fram til løpet, men foreløpig viser Yr at det vil bli fine forhold på selve løpsdagen med skiftende skydekke og 10-12 grader. Vi anbefaler uansett sko med litt mønster under for oss vanlige og også knotter/terrengsko for de som løper raskest. Mange liker å bruke staver, spesielt på ultraløp. Det er fullt lovlig også i HauernUltra og kan komme godt med på tredje runde opp "Morderbakken" med 12% stigning.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.