Hvilken vei går Hauern 2021?

Postet av Hauern den 8. Jan 2021

Marka er full av snø og det er drømmeforhold i skiløypene tidlig i januar. Det er lenge siden vi kunne si det og vi gleder oss over fulle parkeringsplasser på utfartsparkeringene i helgene.

Det er per i dag ikke lov å arrangere skirenn hverken i Lier, eller i Drammen, men der er fortsatt fire uker igjen til 6. februar og Hauern 2021. Vi håper utviklingen snur og fortsetter planleggingen basert på flere ulike scenarier.

En beskrivelse av årets løype på 50 km er nå tilgjengelig på løpssiden sammen med et foreløpig kart (forbedret versjon kommer). Vi ønsker å starte i Kanada, gå forbi Nykjua og Saga til Solvang. Herfra har vi lagt inn en runde ut til Urdevann før vi går tilbake til Tverken, opp til Tverråsrunden og ned Dritarbakkene for målgang på Martinsløkka. Dette er en helt rå løype med en knallhard, men flott avslutning rundt Tverråsen og den har med seg de flotteste delene av Finnemarka.

Utfordringen med den valgte løypen per i dag er at den krever busstransport og håndtering av bagasje. Vi har derfor sett på et alternativ to dersom smittesituasjonen påkrever det. Det innebærer en løype med start og mål på Martinsløkka som følger den opptegnede løypa ut til Urdevann og tilbake forbi Tverken, Tverråsen og Dritarbakkene. Dette gir et arrangement hvor vi kan gjennomføre med svært strenge smitteverntiltak.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.