Løypekart Hauern 2023

Postet av Hauern den 30. Nov 2022

Både løypa og lengden på Hauern har variert opp gjennom årene. Mange husker fortsatt startområdet i Geithus og målgang i Drammen sentrum på 1980-tallet. Siden 2002 har starten som regel gått fra Kanada i Lier med målgang på Spiraltoppen, eller Eiksetra/Martinsløkka alt ettersom hva snørforholdene har gjort det mulig.

I flere år har nettopp snøforholdene både ned mot Spiraltoppen og over Lelangen vært en utfordring og Martinsløkka med Svarthamna og områdene rundt har vært redningen. Alternativt har vi hatt en løype fram og tilbake på veiene i Kanada.

Vi trives svært godt med Martinsløkka som arena og den enkle logistikken dette gir for både deltagerne og arrangementet som helhet. I 2023 vil Martinsløkka gå fra å være reservearena til å være førstevalg for gjennomføring av Hauern. Dette gir alle bedre forutsigbarhet og vi har flere gode løypealternativer både for snørike og snøfattige vintre.

En rundløype på ca 25 km er klar og kart med høydeprofil er tilgjengelig på rennsiden Thorleif Haugs Minneløp. Merk at i tillegg til løypa som er tegnet blir det en liten sløyfe inne på stadion på Martinsløkka. Det kan også komme enkelte mindre justeringer fram mot rennet.

I hoveddtrekk vil løypa gå fra Martinsløkka til Eiksetra og opp Dritarbakkene, ned til Tverken (første drikkestasjon) og forbi Marivann til Ulevann (andre drikkestaasjon). Derfra fortsetter runden forbi Langvannet, ned til Svarthamna og forbi Solvang og Garsjø tilbake til Martinsløkka. Dette er noen av de flotteste og mest snøsikre områdene vi har i Finnemarka!Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.