Gratulerer!

Postet av Hauern den 9. Feb 2022

Fanny Møller Endresen vant Hauern overlegent for andre gang på rad. Med rett over 12 minutter til andremann var dette en ren utklassing. Vi gratulerer og ønsker lykke til med videre satsing!

I herreklassen ble det en heftig spurtduell mellom Eirik Asdøl og Eivind Kjennerud der Eirik til slutt trakk det lengste strået. Vi gratulerer og ønsker velkommen til bake neste år.

Topp 3 kvinner:

  1. Fanny Møller Endresen
  2. Julie Kvale Støstad
  3. Andrea Fjæstad Amundsen

Topp 3 herrer:

  1. Eirik Asdøl
  2. Eivind Kjennerud
  3. Aleksander Dyrberg Ek


Oppdatert føremelding etter siste snøfall

Postet av Hauern den 3. Feb 2022

Det kom opp mot 10 cm snø på Eiksetra natt til onsdag og det meldes nå om relativt gode forhold i den alternative løypa fra Martinsløkka til Solbergvann. Det kan forekomme noe bøss her og der og enkelte steder er det litt hardt og isete under nysnøen. En del løse forhold for stavene over Vrangen. Vær litt obs i utforkjøringene ned fra Solbergvannet, her vil løpere møte hverandre og det er smalt.

Det er en forholdsvis rask løype med kun noen få kneiker. Helt overkommelig å stake for de som ønsker dette. Det anbefales små trinser fordi det er en veldig hard såle under nysnøen. Med store trinser kan man risikere på knekke piggen. Dette gjelder spesielt for dem som staker hele løypa.

Bildet er fra testgjengen som var ute onsdag kveld.Løype og snøforhold

Postet av Hauern den 1. Feb 2022

Vindværet i helgen har gjort snøforholdene i hele marka svært krevende. Per i dag er forholdene dårlige både i de første km fra Kanada (opprinnelig løype) og på deler av reserveløypa fra Martinsløkka til Solbergvann. Spesielt ved Løken er det mye is der det skal gå skispor.

Tirsdag kveld og natt til onsdag er det meldt noe snø. Det samme på fredag, men da er det noe varmere. Avhengig av kvaliteten på løypene etter både første og andre indikerte snøfall vil vi gjøre nye vurderinger av forholdene og gjør deltagerne obs på at det kan komme endringer tett på arrangementet.

Vi ber også andre turgåere være obs på skirennet lørdag formiddag. Det er lite snø på utsiden av sporene og det kan være vanskelig møte deltagere som kommer i full fart rett i mot. På bildet er et kart over årets løype hvor deltagerne skal gå flere ganger i begge retninger. Vi ønsker selvfølgelig alle velkommen til å gå skitur, men hvis turgåerne kan drøye starten til rundt kl. 12.00 på lørdag vil de aller fleste av deltagerne i Hauern være i mål :)