Løypekart Hauern 2023

Postet av Hauern den 30. Nov 2022

Både løypa og lengden på Hauern har variert opp gjennom årene. Mange husker fortsatt startområdet i Geithus og målgang i Drammen sentrum på 1980-tallet. Siden 2002 har starten som regel gått fra Kanada i Lier med målgang på Spiraltoppen, eller Eiksetra/Martinsløkka alt ettersom hva snørforholdene har gjort det mulig.

I flere år har nettopp snøforholdene både ned mot Spiraltoppen og over Lelangen vært en utfordring og Martinsløkka med Svarthamna og områdene rundt har vært redningen. Alternativt har vi hatt en løype fram og tilbake på veiene i Kanada.

Vi trives svært godt med Martinsløkka som arena og den enkle logistikken dette gir for både deltagerne og arrangementet som helhet. I 2023 vil Martinsløkka gå fra å være reservearena til å være førstevalg for gjennomføring av Hauern. Dette gir alle bedre forutsigbarhet og vi har flere gode løypealternativer både for snørike og snøfattige vintre.

En rundløype på ca 25 km er klar og kart med høydeprofil er tilgjengelig på rennsiden Thorleif Haugs Minneløp. Merk at i tillegg til løypa som er tegnet blir det en liten sløyfe inne på stadion på Martinsløkka. Det kan også komme enkelte mindre justeringer fram mot rennet.

I hoveddtrekk vil løypa gå fra Martinsløkka til Eiksetra og opp Dritarbakkene, ned til Tverken (første drikkestasjon) og forbi Marivann til Ulevann (andre drikkestaasjon). Derfra fortsetter runden forbi Langvannet, ned til Svarthamna og forbi Solvang og Garsjø tilbake til Martinsløkka. Dette er noen av de flotteste og mest snøsikre områdene vi har i Finnemarka!
Påmelding 2023 er åpnet

Postet av Hauern den 14. Nov 2022

Vi er klare for et nytt år, er du?

Mye blir som før, men vi gjør også en del endringer i det nye året. Siden alle andre priser i samfunnet øker, vil vi blant annet sette ned prisen på startkontingentene våre på ski og sykkel. Vi håper dette gjør det lettere for flere å bli med!

Allerede i 2022 testet vi å flytte skirennet til lørdagen i stedet for søndag. Dette ble tatt godt i mot av deltagerne og i 2023 vil alle de tre store arrangementene våre avholdes på en lørdag.

Hauernrittet flyttes til forsommeren for å unngå å havne etter Birken på høsten. Dette er et tiltak sykkelfolket har etterspurt og vi tror dette vil gjøre rittet til en naturlig del av sesongen for flere syklister. Løypa til Hauernrittet vil også legges om slik at det blir en rundløype med start og mål på Martinsløkka/Eggevollen. Dette vil forenkle logistikken både for deltagerne og arrangementet som helhet.

Påmeldingen til alle arrangementene er åpnet og fram til 1. januar får du laveste pris ved påmelding til Minneløpet og Hauerntrippelen. Vel møtt!Resultater Hauerntrippelen 2022

Postet av Hauern den 25. Sep 2022

Vinner av trippelen Tor Einar Hulløen og andreplass Gaute Espevalen ut fra start på Hauernløpet.Hauerntrippelen ble i år en dobbel og alle som deltok både på ski og løp er automatisk med i konkurransen, i tillegg til dem som forhåndspåmeldte seg til trippelen. Pga litt utfordringer med live-resultater på løpsdagen annonserte vi bare vinneren Tor Einar Hulløen etter løpet, men nå er de komplette resultatene finregnet og klare.

Det var til sammen 24 herrer og 1 dame som enten var forhåndspåmeldt, eller fullførte både ski og løp.

Topp tre herrer sammenlagt:

1. Tor Einar Hulløen: 3:16:39

2. Gaute Espevalen: 3:34:26

3. Erik Solberg: 3:39:52

Vi gratulerer alle tre!


Komplett resultatliste:

Hauerntrippelen 2022


Bilde: Vinner av trippelen Tor Einar Hulløen og andreplass Gaute Espevalen på vei ut fra start på Hauernløpet.

Foto: Kevin Nguyen, DTResultater Hauernløpet 2022

Postet av Hauern den 24. Sep 2022

Her kommer resultater fra Hauernløpet, HauernMila og HauernUltra.

Vi takker alle som deltok og bidro til å gjøre dette til en kjempedag :)


Resultater Hauernløpet2022.pdfOppdatert status i Hauerntrippelen 2022

Postet av Hauern den 23. Sep 2022

Etter mange påmeldinger til Hauernløpet de siste dagene har vi fått med flere løpere som også deltok i skirennet i vinter. De er da automatisk med i Hauerntrippelen, som i år blir en dobbel med ski og løp.

Alene i tet ligger da Tor Einar Hulløen som hadde sterke 1:48:16 på ski, mens nærmeste konkurrent er nesten 18 minutter bak før løpet starter.

Premiering av årets vinnere, samt andre og tredjeplass gjøres i målområdet på Spiralen. Førstepremien er på kr. 1000, mens alle på pallen får gratis deltakelse i neste års arrangementer på ski, sykkel og løp.
Hauernløpet og Hauerntrippelen 2022

Postet av Hauern den 7. Sep 2022

Hauernløpet går som planlagt 24. september og alle påmeldte til Hauerntrippelen vil beholde plassen sin i løpet selv om sykkelrittet dessverre ble avlyst.

Vi kårer vinnere i dobbeltkonkurransen basert på resultater fra skirenn og løp og premien på kr. 1000 til vinnerne blir selvfølgelig stående. 2. og 3. plass premieres med gratis påmelding til neste års arrangement.

Alle som har deltatt på skirennet i februar 2022 har da også mulig i å konkurrere om dobbeltseieren, selv om de ikke er racere på sykkelen. Her er det bare å melde seg på og stille opp!

I 2023 planlegger vi da sykkelritt i perioden mai/juni som en rundløype med start og mål på Eggevollen/Martinsløkka. Dette gir bedre spredning i arrangementene og vi unngår at sykkelrittet kommer rett etter Birkebeinerrittet.Status Hauerntrippelen 2022

Postet av Hauern den 28. Aug 2022

Hauernrittet 4. september er en del av Hauerntrippelen og etter Hauernrennet i februar har vi en tet-trio bestående av Jon Arne Fossen, Gaute Espevalen og Kristian Marki.
Alle som fullfører Hauern på ski, sykkel og løp i 2022 vil automatisk konkurrere i Hauerntrippelen, så hvis du har lyst til å utfordre disse tre, eller noen av de andre på listen under så er det bare å melde seg på 🙂
Premien i trippelen er på kr. 1000, pluss at alle på pallen premieres med gratis deltakelse i Hauerntrippelen 2023!
På kvinnesiden er det kun Nora Emilie Egge Johansen som er forhåndspåmeldt til alle tre konkurransene, så her bør det være mulig for utfordrere å sikre seg en plass på pallen i 2022.
Trikkeskinner og sol

Postet av Hauern den 6. Apr 2022

Med litt flaks klarte vi å arrangere skirenn også i 2022. Et etterlengtet snøfall på omtrent 10 cm natt til onsdag var det som skulle til for å forvandle isholke til trikkeskinner. Vi takker alle deltagerne som var med på å gjøre dette til en fest og gleder oss til å være tilbake for fullt til høsten igjen med løp og sykkelritt som fullverdige arrangement med servering og premieutdeling.

Inntil vi sees igjen byr vi på noen flotte bilder i denne filmen Gratulerer!

Postet av Hauern den 9. Feb 2022

Fanny Møller Endresen vant Hauern overlegent for andre gang på rad. Med rett over 12 minutter til andremann var dette en ren utklassing. Vi gratulerer og ønsker lykke til med videre satsing!

I herreklassen ble det en heftig spurtduell mellom Eirik Asdøl og Eivind Kjennerud der Eirik til slutt trakk det lengste strået. Vi gratulerer og ønsker velkommen til bake neste år.

Topp 3 kvinner:

  1. Fanny Møller Endresen
  2. Julie Kvale Støstad
  3. Andrea Fjæstad Amundsen

Topp 3 herrer:

  1. Eirik Asdøl
  2. Eivind Kjennerud
  3. Aleksander Dyrberg Ek


Oppdatert føremelding etter siste snøfall

Postet av Hauern den 3. Feb 2022

Det kom opp mot 10 cm snø på Eiksetra natt til onsdag og det meldes nå om relativt gode forhold i den alternative løypa fra Martinsløkka til Solbergvann. Det kan forekomme noe bøss her og der og enkelte steder er det litt hardt og isete under nysnøen. En del løse forhold for stavene over Vrangen. Vær litt obs i utforkjøringene ned fra Solbergvannet, her vil løpere møte hverandre og det er smalt.

Det er en forholdsvis rask løype med kun noen få kneiker. Helt overkommelig å stake for de som ønsker dette. Det anbefales små trinser fordi det er en veldig hard såle under nysnøen. Med store trinser kan man risikere på knekke piggen. Dette gjelder spesielt for dem som staker hele løypa.

Bildet er fra testgjengen som var ute onsdag kveld.Løype og snøforhold

Postet av Hauern den 1. Feb 2022

Vindværet i helgen har gjort snøforholdene i hele marka svært krevende. Per i dag er forholdene dårlige både i de første km fra Kanada (opprinnelig løype) og på deler av reserveløypa fra Martinsløkka til Solbergvann. Spesielt ved Løken er det mye is der det skal gå skispor.

Tirsdag kveld og natt til onsdag er det meldt noe snø. Det samme på fredag, men da er det noe varmere. Avhengig av kvaliteten på løypene etter både første og andre indikerte snøfall vil vi gjøre nye vurderinger av forholdene og gjør deltagerne obs på at det kan komme endringer tett på arrangementet.

Vi ber også andre turgåere være obs på skirennet lørdag formiddag. Det er lite snø på utsiden av sporene og det kan være vanskelig møte deltagere som kommer i full fart rett i mot. På bildet er et kart over årets løype hvor deltagerne skal gå flere ganger i begge retninger. Vi ønsker selvfølgelig alle velkommen til å gå skitur, men hvis turgåerne kan drøye starten til rundt kl. 12.00 på lørdag vil de aller fleste av deltagerne i Hauern være i mål :)